Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΦΟΡΑ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ για την «Απόδοση Εισφοράς άρθρου 102 ν. 4387/2016 στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις για κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών»

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

για την «Απόδοση Εισφοράς άρθρου 102 ν. 4387/2016 στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις για κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών»

Την ανάγκη άμεσης απόδοσης της εισφοράς των 0,2€ ανά συνταξιούχο στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις, ανέδειξε με αναφορά του που κατέθεσε προς τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Σύμφωνα με σχετική επιστολή του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Σερρών, εκκρεμεί η απόδοση των εισφορών αυτών για τα έτη από το 2018 και εντεύθεν, η οποία σημειωτέον, προβλέπεται βάσει νόμου. Ακόμη, σύμφωνα με σχετικό υπόμνημα που συνοδεύει την παραπάνω επιστολή, τα μόνα χρήματα που αποδόθηκαν αφορούν το 2ο εξάμηνο του 2016 και ολόκληρο το 2017, καλύπτουν δε λειτουργικές δαπάνες των οργανώσεων όπως στέγαση, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, μισθοδοσίας προσωπικού, έκδοσης ενημερωτικών εντύπων, καθώς και την ανάπτυξη πολιτιστικών, κοινωνικών, πνευματικών δραστηριοτήτων και έκφρασης αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

Ο Θ. Λεονταρίδης, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, αφού έθεσε υπόψη του την επιστολή του Συνδέσμου, ζήτησε την άμεση απόδοση των εισφορών αυτών στις συνταξιουχικές οργανώσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει