Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Απειλούνται με λουκέτο 28 παιδικές βιβλιοθήκες

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν.Δ.  Ν.Σερρρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα , 29 Μαρτίου 2011

 

Ερώτηση

 Προς το  Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Θέμα : «Απειλούνται με λουκέτο 28 παιδικές βιβλιοθήκες »
 
Εικοσιοκτώ  (28) παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες , που εξυπηρετούν κατά μέσο όρο την ημέρα περί τα 2.400 παιδιά και εφήβους και δανείζουν περίπου 700 βιβλία ημερησίως , κινδυνεύουν να βάλουν οριστικά λουκέτο λόγω της σημαντικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης τα τελευταία δύο χρόνια .

Ως τώρα αποτελούσαν όαση γνώσης και ψυχαγωγίας , ένα παράθυρο στον κόσμο , για χιλιάδες παιδιά και εφήβους που ζουν σε απομακρυσμένες , ακριτικές , μη προνομιούχες περιοχές της χώρας .

Στις βιβλιοθήκες αυτές που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση ακόμα και ενηλίκων , οι οποίοι βρίσκουν ένα δημιουργικό τρόπο απασχόλησης , εργάζονται 28 άτομα και 7 ακόμα που απασχολεί ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών όπου υπάγονται , τα οποία είναι απλήρωτα από τον Ιανουάριο του  2010 .

Μια εξ’ αυτών των 28 βιβλιοθηκών λειτουργεί στην Πεντάπολη Σερρών που δίνει ζωή στον τόπο και αντιμετωπίζεται με αγάπη και εκτίμηση από την τοπική κοινωνία .

 Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός :

1) Γιατί δεν εντάσσει τις παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες ώστε να εξυπηρετούν εκτός των άλλων μαθητές και εκπαιδευτικούς ;

2) Γιατί δεν διαθέτει το Υπουργείο τα απαραίτητα κονδύλια και δεν εξοφλεί όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες προς  τους εργαζόμενους ,  ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει