Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Απενεργοποίηση (κλείσιμο) Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Αθήνα , 29 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: ‘’ Απενεργοποίηση (κλείσιμο) Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς’’

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων, αλλά και σχετικές πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αποφάσισε τον δραστικό περιορισμό των Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, με βασική επιχειρηματολογία, την εξοικονόμηση πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, φέρονται προς άμεση απενεργοποίηση από το ΓΕΣ τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως: 625 ΤΠ στα Ιωάννινα, Διαβιβάσεων στη Καλαμάτα,  Υγειονομικού στην Άρτα, Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, 557 ΤΠ στην Ξάνθη και το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό.

Επίσης αδιευκρίνιστη παραμένει η «τύχη» και άλλων Στρατοπέδων που λειτουργούν στην Ελληνική Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και αυτά της Ροδόπολης Σερρών και των Θερμών Νιγρίτας Σερρών.

Επειδή ένα τέτοιο ενδεχόμενο – και μάλιστα την παρούσα περίοδο της οικονομικής κρίσης και ύφεσης – θα είχε καταστροφικές συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες που λειτουργούν τα ανωτέρω Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.

Επειδή, εκτός από το αναπτυξιακό σκέλος, την τόνωση δηλαδή των τοπικών οικονομιών, η λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδεύσεως παίζει ένα ιδιαίτερο, εξόχως σημαντικό ρόλο στην ψυχική σύνδεση Στρατού με τους πολίτες της Περιφέρειας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός :

1. Αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες και τα δημοσιεύματα? Αν ναι, έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση έστω, η απώλεια εσόδων από τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, ή οι γενικότερες επιπτώσεις όπως οι νέοι άνεργοι που θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων της χώρας μας?

2. Η διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητος σε μία μικρή πόλη ή κωμόπολη της Περιφέρειας, δεν αποτελεί «ανταποδοτικό όφελος» για τον κ. Υπουργό?

3. Έχει εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαιδεύσεως? Ποιο θα είναι το τελικό οικονομικό όφελος για το ΥΠΕΘΑ, για κάθε ένα από τα απενεργοποιούμενα Κέντρα Εκπαιδεύσεως?

4. Ποιες είναι οι προθέσεις του ΥΠΕΘΑ για τα Στρατόπεδα της Ροδόπολης Σερρών και των Θερμών Νιγρίτας Σερρών?

Ο Ερωτών Βουλευτής

 
                   Λεονταρίδης Θεόφιλος

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει