Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αποζημιώνονται οι οικογένειες του Ν.Σερρών που επλήγησαν από πλημμύρες του μηνός Νοεμβρίου

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : <<Αποζημιώνονται οι οικογένεις του Ν. Σερρών που επλήγησαν απο πλημμύρες του μηνός Νοεμβρίου>>

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη Γεώργιο είχε ο βουλευτής κ .Θεόφιλος Λεονταρίδης για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του μηνός Νοεμβρίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ήταν θετικός στο αίτημα του κ.Θεόφιλου Λεονταρίδη και έδωσε τη συγκατάθεσή του να συμπεριληφθεί στην τροπολογία , που κατατέθηκε  στο Νομοσχέδιο για την  «Σύσταση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής» και αφορούσε περιοχές Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που επλήγησαν από πλημμύρες , και να ενταχθούν και οι οικογένειες που διαπιστωμένα καταστράφηκε ή υπέστη ζημία η κύρια κατοικία ή η οικοσυσκευή  τους στο Ν. Σερρών .Ταυτόχρονα ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ομιλώντας στη Βουλή επί της συγκεκριμένης τροπολογίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

«Το Νοέμβριο του 2007 ορισμένα Δημοτικά Διαμερίσματα  του Ν. Σερρών επλήγησαν από πλημμύρες με αποτέλεσμα να υποστούν καταστροφές κατοικίες και οικοσυσκευές οικογενειών του Νομού μας.

Ζητούμε να χορηγηθεί εφ΄ άπαξ οικονομική ενίσχυση 3,000 ευρώ σε κάθε οικογένεια μονίμου κατοίκου της πληγείσας περιοχής του Ν. Σερρών από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου.

Πιστεύω ότι λόγοι ίσης μεταχείρισης και δικαιοσύνης επιβάλλουν την ενίσχυση και αυτών των οικογενειών που υπέστησαν καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες»

Μετά από την αποδοχή του κ. Υπουργού να συμπεριληφθούν στην συγκεκριμένη τροπολογία και οι οικογένειες του Ν. Σερρών που επλήγησαν από πλημμύρες, οι οικογένειες αυτές θα ενισχυθούν οικονομικά έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις ζημίες που υπέστησαν.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει