Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αποζημιώσεις από υποχρεωτικό Αναδασμό περιοχής Αδελφικού – Κουβουκλίων –Κάτω Καμήλας –Βαμβακούσας – Σκουτάρεως

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Αθήνα , 23 Μαρτίου 2011

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

   α) Τον  κ. Υπουργό Οικονομικών
             β) Τον  κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Θέμα : « Αποζημιώσεις από υποχρεωτικό Αναδασμό περιοχής Αδελφικού – Κουβουκλίων –Κάτω Καμήλας –Βαμβακούσας – Σκουτάρεως »

 

Με την κατασκευή του ΙΙου Αρδευτικού Δικτύου Πεδιάδας Σερρών – Τμήμα ζώνης Αδελφικού , αποφασίσθηκε να γίνει ενιαίος υποχρεωτικός αναδασμός στα αγροκτήματα Αδελφικού – Κουβουκλίων- Βαμβακούσας – Κάτω Καμήλας – Σκουτάρεως με την απόφαση 7418 / 11-11-09 της Ν.Α. Σερρών που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ( ΦΕΚ 1729  Β΄/ 9-12-2005).

Μέχρι να ολοκληρωθεί το ΙΙ αρδευτικό δίκτυο καθώς και ο αναδασμός  για τους  ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων στις ανωτέρω περιοχές λήφθηκε εύλογα η απόφαση να αποζημιώνονται κάθε χρόνο .

Η αποζημίωση των αγροτών έπαψε να καταβάλλεται από την αρμόδια διεύθυνση « Εγγείων Βελτιώσεων και Υδάτινων Πόρων » από το 2009 μέχρι και σήμερα διότι δεν έχει παραλάβει το σχετικό κονδύλι ύψους 700.000€ περίπου για τα δύο προηγούμενα χρόνια από το αρμόδιο Υπουργείο .

Επειδή οι αγρότες των ανωτέρω περιοχών στερούνται το εισόδημα που θα είχαν από την καλλιέργεια των αγροτεμαχίων τους και την παραγωγή και πώληση των προϊόντων τους , αλλά και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη μη καταβολή της αποζημίωσής τους ,  έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση για την καθημερινή επιβίωσή τους .

Ερωτώνται οι Αρμόδιοι Υπουργοί :

1)  Γιατί καθυστερεί η καταβολή της αποζημίωσης από την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων ( Υ.Ε.Β.) Σερρών προς τους αγρότες ;

2)  Πότε θα καταβληθεί  το σχετικό κονδύλι από το Υπουργείο προς την Υ.Ε.Β. για να αποδοθεί στους αγρότες ( έτη 2009 , 20010 ) ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεονταρίδης Θεόφιλος

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει