Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αποζημιώσεις πλημμυρισμένων εκτάσεων της λίμνης Κερκίνης

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

θέμα : «Αποζημιώσεις πλημμυρισμένων εκτάσεων της λίμνης Κερκίνης»

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ για δαπάνες αγροζημιών των εκτάσεων που είχαν κατακλυσθεί λόγω ανύψωσης της στάθμης της λίμνης Κερκίνης κατά το έτος 2003 (πλημμυρισμένα). Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 183.523 ευρώ και υπογράφηκε η απόφαση από το ΥΠΕΧΩΔΕ για αποζημιώσεις σε παραλίμνιες αγροτικές εκτάσεις (Κερκίνης, Λιβαδιάς, Μανδρακίου, Νεοχωρίου, Ακριτοχωρίου) κατά το έτος 2003, που είχε καθυστερήσει και έπρεπε να καταβληθεί νωρίτερα στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.
Ταυτόχρονα ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ζήτησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταβληθούν και οι αποζημιώσεις των <> του έτους 2004 που είναι δίκαιη απαίτηση και των κατοίκων των ανωτέρω περιοχών.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ σε τοπικό επίπεδο έχουν αποστείλει τις καταστάσεις για την έγκριση της πίστωσης για το έτος 2004 στο ΥΠΕΧΩΔΕ και οι υπηρεσίες του υπουργείου προωθούν το θέμα για έγκαιρη καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων του έτους 2004.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει