Αποζημιώσεις Τευτλοπαραγωγών

Share:

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 
 
Θέμα:« Αποζημιώσεις Τευτλοπαραγωγών»

Συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, είχε ο Βουλευτής κ.Θεόφιλος Λενταρίδης, για το θέμα της πληρωμής ενισχύσεων που αφορούν, τη συνδεδεμένη ενίσχυση και το ποιοτικό παρακράτημα των τευτλοπαραγωγών.

Το Υπουργείο και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσαν τον κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση και για το ποιοτικό παρακράτημα για τις καλλιέργειες των τεύτλων, το ποσό που ανέρχεται στα 52 Ευρώ περίπου ανά στρέμμα.

Με βάση τα 130.000 στρέμματα περίπου που καλλιεργήθηκαν το 2008, η αναλογία ανά στρέμμα ανέρχεται στο ποσό των 20,7 Ευρώ για το ποιοτικό παρακράτημα. Ως γνωστόν το 2006 καταβλήθηκε ποιοτικό παρακράτημα 7 Ευρώ/στρέμμα, το 2007 17 Ευρώ/στρέμμα και το 2008 καταβάλλεται το ανωτέρω ποσό.

Για τη συνδεδεμένη ενίσχυση το ποσό ανά στρέμμα είναι περίπου 31 Ευρώ.

Previous Article

Οι Βουλευτές που στήριξαν και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την εκλογή του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος , τον Μάρτιο του 1997, τίμησαν τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Ι. Βαρβιτσιώτη για την 50ετή προσφορά στην πολιτική

Next Article

Θετική έκβαση των πολύμηνων προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη.- Δρομολογείται η ίδρυση Ε.Π.Α. (Εταιρίας Παροχής Αερίου) στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα τις Σέρρες και είναι στο τελικό στάδιο