Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές

Share:

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Την προώθηση τροπολογίας στη Βουλή για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια (οικίες, καταστήματα, αποθήκες κ.α.) από φυσικές καταστροφές, όπως οι χαλαζοπτώσεις, που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ισχύουσα νομοθεσία, συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ήδη ο Υπουργός Υποδομών, αφού διαπίστωσε την ορθότητα της αποκατάστασης των ζημιών από φυσικές καταστροφές τέτοιου είδους, αντικαθιστά το άρθρο 10 του Νόμου 2576/1998 και προσθέτει περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (ανεμοστρόβιλοι, τυφώνες, χιονοστιβάδες, χαλαζοπτώσεις και ηφαιστειακές εκρήξεις) στις ήδη προβλεπόμενες από το ισχύον άρθρο.

Έτσι, ολοκληρώνεται και γίνεται πιο δίκαιο το νομοθετικό πλαίσιο, καθ’ ότι οι διατάξεις για την αποκατάσταση των ζημιών από σεισμούς σε κτίρια εφαρμόζονται αναλόγως και για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, οι οποίες προκαλούνται από πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, χιονοστιβάδες, χαλαζοπτώσεις και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Η διάταξη αυτή θα έλθει στη Βουλή προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες και έτσι θα συμπεριλάβει τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Νομού Σερρών, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές  από την ισχυρή χαλαζόπτωση της 18ης Ιουνίου 2014, που είχε ως συνέπεια την καταστροφή στεγών, οροφών, κεραμιδιών  κ.α. στα κτίσματά τους.

Previous Article

Τροπολογία για την μεταφορά των μαθητών

Next Article

Δημιουργία Παραρτήματος Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης στο Νομό Σερρών. Στις 25 Αυγούστου ξεκινά ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης των υποψηφίων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων