Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Από Θεού άρξασθαι». Μεγάλη εβδομάδα των παθών με ένα κερί στο «Περιβόλι της Παναγίας» για την υγεία και ευλογία όλων μας .

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

«Από Θεού άρξασθαι» . Μεγάλη εβδομάδα των παθών με ένα κερί στο «Περιβόλι της Παναγίας» για την υγεία και ευλογία όλων μας .

Με προσκύνημα στον πνευματικό ωκεανό του Αγίου Όρους – ενός ολόδροσου τόπου , που στο παραδεισένιο περιβάλλον γαληνεύει και ειρηνεύει και ο πιο ταραγμένος άνθρωπος, ξεκίνησε το οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδας .

Ιερά Μονή Ξενοφώντος . Με στοργική αγάπη με υποδέχθηκε ο Άγιος Ηγούμενος Αλέξιος , έλαβα την ευλογία του , συμμετείχα με κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία και στην εόρτια Τράπεζα που ακλούθησε….

Άγιο Όρος εκεί που χτυπά αιώνες η καρδιά της Ορθοδοξίας , εκεί όλοι βρίσκουμε γαλήνη , ηρεμία , νιώθουμε πιο κοντά το Θεό , γέμισα δύναμη και αισιοδοξία …..

Περιηγήθηκα στους ιερούς χώρους που καταβάλλεται αγώνας , για πνευματική προσφορά και αποκατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος , για τη συνέχιση των πατροπαράδοτων τεχνών .

Δεν περιγράφεται η μοναδικότητα του τόπου , το δέος μπροστά στο ένδοξο παρελθόντος βιωμένο στο παρόν. Γίνεσαι καθώς ο άμεσα ενεργό μέλος της υπερχιλιόχρονης ιστορίας της αθωνικής ζωής στην οποία ενώνεται το παρελθόν με το παρόν. Μεγάλη η συγκίνηση να διαβαίνεις τα ίδια μονοπάτια που διάβηκαν αγιασμένα πρόσωπα, να φιλοξενείσαι σε ιερούς χώρους ..

Πριν πάρω τον δρόμο της επιστροφής ευχαρίστησα με μεγάλο σεβασμό τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και τους συμπροσευχόμενους αγιορείτες μοναχούς για την φιλοξενία , την αγάπη και τις ευχές τους .

Καλή Ανάσταση συμπατριώτες και φίλοι μου ….

Καλή Ανάσταση Ελλάδα !

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες σήμερα !

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει