Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Αρνητική απάντηση για τις φήμες περί επικείμενων απολύσεων Επαγγελματιών Οπλιτών ( ΕΠΟΠ ) μετά την συμπλήρωση της επταετούς υποχρεωτικής παραμονής τους στις Ε.Δ., έδωσε ο ΥΕΘΑ κ. Ε.Βενιζέλος σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Θ.Λεονταρίδης.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.
Αν. Τομεάρχης  Ενέργειας  και Φυσικών Πόρων

Αθήνα , 09 Φεβρουαρίου 2011

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρνητική απάντηση << για τις φήμες περί επικείμενων απολύσεων Επαγγελματιών Οπλιτών ( ΕΠΟΠ ) μετά την συμπλήρωση της επταετούς υποχρεωτικής παραμονής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις >> , έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Ως γνωστόν, ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης μετά από δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων ότι η κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της << Τρόικας >> σχεδιάζει την απόλυση σημαντικού αριθμού ΕΠΟΠ μετά την ολοκλήρωση επταετούς υποχρεωτικής παραμονής τους στις Ε.Δ. , απηύθυνε ερώτηση στον Υπουργό κ. Ε. Βενιζέλο τονίζοντας την ανησυχία και την αγωνία των Επαγγελματιών Οπλιτών και των Οικογενειών τους και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης και αυξανόμενης ανεργίας.

Ο Υπουργός κ. Ε. Βενιζέλος καταλήγει στην απάντηση του προς τον Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη ότι << Όσοι υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση.

Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της συνέντευξης – θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την Επαγγελματική Επάρκεια >> .

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει