Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Για την Δημόσια Διοίκηση

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή στη συζήτηση της επερώτησης Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη Δημόσια Διοίκηση έκανε τις εξής επισημάνσεις:

«Η κακή οργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών με συνέπεια την υπονόμευση της παραγωγικότητας τους, η χαμηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση και την ταλαιπωρία των πολιτών, η αδυναμία δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στις κρατικές υπηρεσίες και λειτουργίες, κάνουν τον πολίτη να αισθάνεται πως βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με ένα κράτος που το θεωρεί εχθρό του.

Από την κατάσταση που επικρατεί στις Δημόσιες υπηρεσίες ενθαρρύνονται μεσολαβητικές προσπάθειες που  μειώνουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και κάμπτουν κάθε επιθυμία πολλών ευσυνείδητων υπαλλήλων να ανταποκριθούν στις καθημερινές πιεστικές ανάγκες.

Ο τρόπος και οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και λειτουργεί το αποκεντρωτικό σύστημα έχει οδηγήσει στην ύπαρξη πολλών προβλημάτων. Προβλημάτων τα οποία βιώνουν τόσο οι φορείς όσο και οι πολίτες.

Η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των μονάδων διαφορετικών επιπέδων εξαιτίας της μη ορθής κατανομής τους, ο περιορισμός ανάπτυξης πρωτοβουλίας και ελευθερίας δράσεων σε όργανα κατωτέρου επιπέδου, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα παρεμβάσεων στο έργο κάθε βαθμίδας τοπικής αυτοδιοίκησης και προβληματικής συνεργασίας και επικοινωνίας»

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει