Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Για τους υποψήφιους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων που άρχισαν σήμερα

Αγαπητό μου παιδί ,

Πριν από ένα χρόνο αποτόλμησα για πρώτη φορά να καταγράψω τις σκέψεις και να περιγράψω τα συναισθήματα που με διακατείχαν τον καιρό που  και εγώ διαγωνιζόμουν για την εισαγωγή μου στην Ανώτατη Εκπαίδευση .

 Αναπολώντας και γυρνώντας στα «παλιά»  θυμάμαι λες και ήταν χθες τη συναισθηματική μου κατάσταση κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου κατά τις εξετάσεις για την εισαγωγή μου στην Ανώτατη Εκπαίδευση .

Οι μοναδικές  λέξεις που  πραγματικά  μπορούν να περιγράψουν μοναδικά τα όσα βίωσα  και τα όσα εσύ τώρα βιώνεις είναι οι λέξεις ,<<ΑΓΧΟΣ και ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ >> .

Άγχος και στεναχώρια που πλάκωναν την ψυχή μου μήπως και δεν τα καταφέρω ,μήπως << αποτύχω >> ,μήπως απογοητεύσω όχι μόνο τα όσα εγώ προσδοκούσα από τον εαυτό μου αλλά και τα  όσα προσδοκούσαν από μένα οι γονείς μου αλλά και  ο κοινωνικός περίγυρος .Οι εξετάσεις και η επιτυχία σ’αυτές τις  ημέρες εκείνες ήταν  για μένα αλλά και για όλους τους εξεταζόμενους το πιο σημαντικό γεγονός ,νιώθαμε πώς έπρεπε να βγούμε <<νικητές>> γιατί  διαφορετικά θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το χάος….

Η αλήθεια είναι πως οι εξετάσεις αυτές είναι  ουσιαστικά οι εναρκτήριες ,γιατί στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δοκιμαστείς και θα εξεταστείς άπειρες φορές , και άλλες φορές τα αποτελέσματα θα σ’ ευχαριστήσουν και άλλες θα σε δυσαρεστήσουν . Άλλες πάλι φορές θα αναγνωρίσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα σου και άλλες ίσως όχι .

Ένα θέλω να θυμάσαι : κάθε αποτέλεσμα είτε αυτό  χαρακτηρίζεται επιτυχημένο είτε αποτυχημένο ,εσένα θα σου χαρίζει εμπειρία ,γνώση και ωριμότητα .

Πάντα ακολουθεί και η επόμενη μέρα , και φυσικά ,με σένα εμπειρότερο και γνωστικότερο ,και η κάθε ημέρα θα περιμένει τις δικές σου πράξεις και αποφάσεις που θα σου δίνει το περιθώριο να διορθώσεις ,να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου και να πλησιάσεις τα όνειρα και τους στόχους σου .

Η ζωή εξελίσσεται ,οι προκλήσεις μεγαλύτερες, αλλά και οι δυνάμεις της νεολαίας και οι δικές σου ανεξάντλητες  .

Έχεις νιάτα ,έχεις ζωντάνια και δύναμη ,χρησιμοποίησε , αξιοποίησε και καλλιέργησε τα .

Βάλε στόχους .Μια ζωή την έχουμε ,μία φορά θα είσαι 18,19,20 ή 22. Μην αφήνεις τον χρόνο να χάνετε , απόλαυσε την κάθε στιγμή αλλά εμπλούτισε την κιόλας .

Για να μπορείς όταν πια σουρουπώνει και ανακεφαλαιώνεις τις πράξεις της ημέρας , να λες στον εαυτό σου : <<μπράβο , τα πήγες καλά , κάτι έμαθες , και πέτυχες σήμερα >>, αλλά και αν κάτι δεν πήγε ‘όπως έπρεπε πάλι θα πεις : << μπράβο , προσπάθησες ,έμαθες ,απέκτησες άλλη μια εμπειρία .Δεν πειράζει που σκόνταψες σε κάποιο εμπόδιο .Αύριο θα δεις πως θα το ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο για να προχωρήσεις και να πετύχεις αυτό που θέλεις >>.

Συμπαραστέκομαι ειλικρινά την αγωνία  που δοκιμάσατε και δοκίμασες μία ολόκληρη χρονιά καθώς και στη σημερινή ανησυχία σου για το καινούργιο και το αδοκίμαστο .

Όλες τις δυσκολίες πρέπει να τις αντιμετωπίζει κανείς με επιμονή ,αισιοδοξία , θάρρος και προσαρμοστικότητα .

Εσείς είσθε η ελπίδα μας για το μέλλον .Και εγώ πιστεύω στις δυνάμεις της νεολαίας στις δυνάμεις τις δικές σου και βρίσκομαι κοντά σας και κοντά σου σήμερα και αύριο .

Σου εύχομαι λοιπόν ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , και ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις σπουδές και στη ζωή σου .

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει