Γιορτή του πατέρα.

Share:

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Από Ραφαηλία για την γιορτή του πατέρα ……

Χρόνια πολλά σε όλους τους πατέρες που είναι δίπλα μας αλλά και σε όσους “έφυγαν” αλλά δεν έπαψαν ποτέ να είναι εδώ , στο μυαλό και την ψυχή των παιδιών τους , να είναι οι φύλακες άγγελοι τους ….

Χρόνια πολλά και στον δικό μου πατέρα ….

Μπαμπά μου ,

με την αναδρομή που έκανα για να σου γράψω ένιωσα για άλλη μία φορά πόσο πολύ τυχερή και ευλογημένη είμαι που ο Θεός επέτρεψε να έχω εσένα ως πατέρα …. Δε θα σου κρύψω πως σταμάτησα αρκετές στιγμές όταν η συγκίνηση μου έφερνε δάκρυα στα μάτια ….

Είσαι ο πρώτος άντρας που μου έδειξες τι είναι αγάπη. Είσαι ο βασιλιάς της καρδιάς μου . Με τη ζωή σου και με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις , με τις συμβουλές σου , μου έμαθες πώς να στέκομαι στα πόδια μου, πώς να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής

Με προστάτευσες και με δίδαξες πώς να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου όταν δεν είσαι δίπλα μου..

Πάντα ήσουν εκεί όταν σε χρειαζόμουν ή ακόμα και όταν δεν σε χρειαζόμουν.

Ήσουν αυτός που μου εμφύσησε την αγάπη για τους συνανθρώπους μας , για την ιδιαιτερότητα του καθενός , την ενσυναίσθηση και φυσικά το διάβασμα…. Υπέροχες οι στιγμές που «διαφωνούσαμε» για το πώς έπρεπε να λυθεί μία άσκηση μαθηματικών , υπέροχες όταν με τρέλαινες με το να θυμάσαι ακόμα και σήμερα τα αρχαία , τα ανώμαλα ρήματα …. Θεέ μου πόσο προσπάθησα να βρω το πιο «ανώμαλο από τα ανώμαλα», για να έχω τη χαρά ότι δεν το ξέρεις , αλλά εσύ εκεί , να θυμάσαι ακόμα και σήμερα πως κλίνεται ….

Δεν έχεις ιδέα πόσο εκτιμώ τα μαθήματα ζωής που με δίδαξες στα οδικά ταξίδια μας.

Το σημαντικότερο : Πιστεύεις σε μένα και μ έκανες να καταλάβω πως δεν είσαι η άγκυρα που θα με κρατήσει σ΄ένα σημείο , ούτε το πανί που θα με πάει μπροστά αλλά θα είναι η ζωή σου , τα όσα μου έμαθες , ο φάρος που θα φωτίζει τον δρόμο μου .

Χαριτολογώντας μου είπες πως όλοι οι νέοι , άρα και εγώ , θα περάσουμε από διάφορα στάδια : στα 17 θα έχουμε δική μας άποψη , αμφισβητούμε …. , στα 30 αρχίζουμε να εκτιμούμε τα όσα μας λέτε , στα 40 λέμε «να ρωτήσω και τον πατέρα μου¨» Στα 50 « Να είχα τον πατέρα μου να ρωτήσω» .

Γέλασα με αυτό σου το πείραγμα . Και ίσως να μην έχεις άδικο . Μεγαλώνουμε και ανοίγουμε τα φτερά μας και ξεκινάμε το ταξίδι για την δική μας Ιθάκη …. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να ξεχάσω ούτε μια στιγμή από όλες αυτές που ζήσαμε μαζί , να ξεχάσω συμβουλές , αγκαλιές , το πώς έζησες εσύ τη ζωή ….όλα αυτά είναι σφραγισμένα ανεξίτηλα μέσα στην ψυχή μου ….

Δεν υπάρχει παιδί για το οποίο ο πατέρας του να μην είναι ο ήρωας του , ο βασιλιάς του , το παράδειγμα του …να μην θυμάται τι του πρόσφερε ο πατέρας του , ποιος είναι η ήταν ο πατέρας του , να μην ανατρέχει σε στιγμές του παρελθόντος για να προχωρήσει σε στιγμές του μέλλοντος του .

Σε αγαπώ. Θα σ αγαπώ πάντα ….

Μέχρι το άπειρο και πέραν αυτού.

Χρόνια πολλά Μπαμπά.

Θα είμαι πάντα η μικρή σου πριγκίπισσα.

Για τους μπαμπάδες που έφυγαν ….https://www.youtube.com/watch?v=1T_YFDYGpzo

 

Previous Article

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 109 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας 17-20 Ιουνίου 1913 .

Next Article

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη στο Υπουργείο είχε ο βουλευτής Σερρών Θ. Λεονταρίδης για τα προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σερρών και των Κέντρων Υγείας του Νομού λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.