Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Γυναίκα: Αγάπη, ζωή, δημιουργία.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Γυναίκα: Αγάπη , ζωή , δημιουργία

Δεν μπορεί να είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον μας για τη γυναίκα που δίνει φώς , αγκαλιά , φροντίδα .

Τις γιορτάζουμε , τις χαιρετίζουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους απέναντι σε κάθε φόβο .

Χαιρετίζουμε και στρέφουμε τις ενέργειες μας στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους .

Κυρίως χαιρετίζουμε τις γυναίκες που στερούνται της δυνατότητας να μιλήσουν , να ακουστούν , να φανούν , αλλά είναι εδώ , υπάρχουν , μοχθούν , αγωνίζονται , έχουν υπόσταση και ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα τις εξαιρεί .

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα – ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών , ημέρα ανταμοιβής για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα , η γυναίκα , η αδερφή , η φίλη .

Σ΄ όλες τις γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια .

Σε όλες τις κοινωνίες θα πρέπει , σε ότι έχει να κάνει με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα , η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών , είναι ένα επιπρόσθετο ζητούμενο με υψηλό αξιακό χαρακτήρα .

Η πρόοδος στα θέματα της ισότητας και της ένταξης της γυναίκας στην παραγωγική και κοινωνική λειτουργία αντανακλά το επίπεδο κάθε χώρας και κοινωνίας .

Η γυναίκα κατάφερε να σπάσει τα δεσμά και να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού , να κυνηγήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της και να προσφέρει τελικά στην κοινωνία και στον εαυτό της . Αυτά , λοιπόν , είναι και που γιορτάζουμε την 8η Μαρτίου .

Η γυναίκα πρωταγωνιστεί στη ζωή και έχει καταλάβει επάξια σημαντικές θέσεις στην αγορά εργασίας , στο δημόσιο βίο , στην πολιτική και γενικότερα σε στρατηγικές θέσεις .

Η γυναίκα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη στα θέματα ζωής εφόσον αφουγκράζεται την καθημερινότητα μέσα από τον πολλαπλό ρόλο που έχει αναλάβει . Είναι η επαγγελματίας , η σύζυγος , η μητέρα , η νοικοκυρά .

Σήμερα έχουμε λόγους όχι να γιορτάζουμε , αλλά να αναστοχαζόμαστε για το που βρισκόμαστε , τι καταφέραμε και πόσα – πολλά – πρέπει ακόμη να κάνουμε για να μη χαθεί η ισότητα και τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι γυναίκες με τους αγώνες τους αλλά και για να σταματήσει άμεσα το τραγικό φαινόμενο της έμφυλης βίας , με ακραία μορφή τις γυναικοκτονίες , που αυξηθηκε ανησυχητικά , κατά τη διάρκεια της πανδημίας .

Η Ελένη , η Βασιλική, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Δώρα, η Νεκταρία και άλλες τόσες γυναίκες, δεν αποτελούν θύματα μεμονωμένων περιπτώσεων αλλά μιας «μαύρης» λίστας που προκαλεί πόνο και οργή.

Το θέμα του ΟΗΕ για το 2024 είναι «Επενδύστε στις γυναίκες: Επιταχύνετε την πρόοδο», το οποίο αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας των μέτρων για την ισότητα των φύλων.

Ο ιστότοπος για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας έχει επιλέξει το θέμα «Inspire Inclusion» (Εμπνεύστε την ένταξη). Λέει ότι οι διοργανωτές και οι εκδηλώσεις στοχεύουν «να σπάσουν τα εμπόδια, να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα και να δημιουργήσουν περιβάλλοντα όπου όλες οι γυναίκες εκτιμώνται και γίνονται σεβαστές».

Οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, το Ιράν και σε τόσα άλλα μέρη …..αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους εν μέσω πολέμου και βία

Ενώνουμε τις φωνές μας και υψώνουμε το πιο ψηλό τείχος προστασίας , για κάθε γυναίκα , που παλεύει , που στερείται , που χάνει τη ζωή της άδικα και αδικαιολόγητα……

Ας μη ξεχνάμε ποτέ πως η ανθρωπιά , η ευημερία , η ανάπτυξη , η ίδια η Δημοκρατία περνούν μέσα από την ισότητα των φίλων .

Χρόνια σας πολλά αξίζετε την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και την καθημερινή στήριξη μας !

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει