Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Γ.Ν.Ν. Σερρών – Προκήρυξη Θέσεων στην Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Σερρών

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ως πολίτης και πολύ περισσότερο ως Βουλευτής του Νομού Σερρών έχω την υποχρέωση να εξαντλώ όλες τις δυνατότητες που μου παρέχονται προκειμένου να συμβάλλω στην επίλυση θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν το Νομό Σερρών και όχι μόνο , και να εργαστώ προς την κατεύθυνση της βελτίωσης οποιαδήποτε παροχής υπηρεσιών και λειτουργημάτων που προστατεύουν έννομα αγαθά όπως είναι και αυτό της υγείας.

     Για τον λόγο αυτό από τις αρχές Ιουνίου του 2004 και με το που ενημερώθηκα για την ανάγκη προκήρυξης θέσεων για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών , κινήθηκα προκειμένου να επιτύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα για το Νοσοκομείου Σερρών .

     Συνεργάστηκα στενά και ακολούθησα όλες τις οδηγίες που μου δόθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα με την κυρία Παναγοπούλου υπεύθυνη του Υπουργείου Υγείας για θέματα προσωπικού .

     Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και επικοινωνίας με το Υπουργείο ήταν η έκδοση αποφάσεως για την έκδοση της προκήρυξης και την κάλυψη των δύο θέσεων.

      Βέβαια τόνισα κατ’ επανάληψη πως οι ελλείψεις του Νοσοκομείου σε προσωπικό είναι πάρα πολλές αρκέστηκα όμως στο μικρό αυτό βήμα ελπίζοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλα στο άμεσο μέλλον .

     Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα αυτό που ξεπερνάει τους δύο μήνες περιορίστηκα να ενημερώνω μόνο τους αρμοδίους και δεν προχώρησα στην έκδοση δελτίου τύπου γιατί αυτό που προείχε ήταν η επίτευξη του σκοπού από το οποίο θα ωφεληθεί ο Σερραικός λαός και όχι η απόδοση σε μένα επαινετικών σχολίων .

     Το θέμα απέκτησε όμως δημοσιότητα και προβλήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι του Νομού Σερρών ( ΔΙΚΤΥΟ ) και για τον λόγο αυτό παρενέβηκα και ενημέρωσα τον Σερραικό Λαό μέσω του συγκεκριμένου δελτίου για τις ενέργειες και τις επαφές που είχαν γίνει . Μάλιστα ενημέρωσα πως πράγματι έγινα φορτικός στον κύριο Τζήμκα προκειμένου να υπογράψει το συντομότερο δυνατόν την προκήρυξη και να τη δώσει σε δημοσιότητα όμως κατάλαβα μετά από επικοινωνία που είχα με τον κύριο Χατζητόλιο , Πρόεδρο του ΠΕΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας ότι καθυστερούσε η δημοσιοποίηση της προκήρυξης κατόπιν παράκλησης του «για να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στην προκήρυξη ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν περισσότεροι και μεταξύ των πολλών άξιων και ικανών ιατρών να επιλεγεί ο καλύτερος» . Εδώ θέλω να ενημερώσω ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Τζήμκας από την πρώτη στιγμή είχε πρόθεση και επέμεινε να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση πράγμα που έγινε όπως με πληροφόρησε σήμερα υπογράφοντας ο ίδιος.

     Το θέμα όμως επικεντρώθηκε μόνο στο σημείο της καθυστέρησης της υπογραφής και μετά λύπης μου δέχθηκα λεκτική επίθεση από συνάδελφο πως αυτοπροβάλλομαι και πως ακολουθώ το μοντέλο του κατ’ όπιν ενεργειών . Πιστεύω πως έχω αποδείξει πως ανήκω στη νέα γενιά των πολιτικών που ακολουθούν άλλο μοντέλο επικοινωνίας με τους πολίτες και που δεν ζητάνε ποτέ την πατρότητα κάποιων επιτυχιών .

     Ως Βουλευτές έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τους πολίτες για τις προσπάθειες που κάνουμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση . Αν δεν το κάνουμε υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούμε πως «δεν κάνουμε τίποτα , πως δεν ενδιαφερόμαστε» . Όταν γνωστοποιούμε προσπάθειες υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούμε πως δεν ενδιαφερόμαστε για το καλό του Νομού αλλά για την αυτοπροβολή μας και πως ακολουθούμε το «κατ’ οπιν ενεργειών» .

     Πιστεύω πως και στην προκειμένη περίπτωση απέδειξα με μέτρο πως ενδιαφέρθηκα για το καλό του συνόλου και παρόλο που εδώ και δύο μήνες εργάζομαι προς την κατεύθυνση του θετικού αυτού αποτελέσματος , που είναι η προκήρυξη των δύο αυτών θέσεων για να λειτουργήσει εύρυθμα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου , δεν προχώρησα στην έκδοση δελτίων τύπου παρά μόνο μετά από την προβολή του θέματος στο τοπικό κανάλι και προς ενημέρωση του κοινού και φυσικά όχι με σκοπό να  <> γιατί διαφορετικά θα το είχα κάνει ήδη.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει