Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας κ. Λεονταρίδη, σχετικά με την φωτογραφική διάταξη νομοσχ.του Υπ.Εσωτερικών που δίνει το δικαίωμα στον ΥΠΕΘΑ να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ το διορισμό στις δύο ανώτατες θέσεις τις Στρατ. Δικαιοσύνης

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 

 

Αθήνα, 06 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωταγωνιστής πρωτοφανούς νομοθετικής αυθαιρεσίας, που προκαλεί το κοινό αίσθημα και εκθέτει βαρύτατα τον ίδιο, κατέστη αυτές τις ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καθόσον πέτυχε να ψηφισθεί φωτογραφική διάταξη, σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών (πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ), που δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ το διορισμό στις δύο ανώτατες θέσεις της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης (Προέδρου και Εισαγγελέα) επιλέγοντας δύο δικαστές, όχι μεταξύ των τριών αντιπροέδρων (Υποστρατήγων), όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά και μεταξύ όλων των Ταξιάρχων, τους οποίους θα προάγει απ΄ευθείας σε Αντιστρατήγους, για να καταλάβουν τις δύο ανώτατες θέσεις.

Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές για την ιστορία του Σώματος των Στρατιωτικών Δικαστών πραξικόπημα του Υπουργού. Η σπουδή που επέδειξε εξηγείται μόνο από το γεγονός ότι λίαν προσεχώς πρέπει να επιλεγούν οι δύο ανώτατοι δικαστικοί.

Προειδοποιούμε τον κ. Υπουργό, ότι οι κομματικές επιλογές -στις οποίες, όπως φαίνεται, πρόκειται να προβεί- θα επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, με απρόβλεπτες δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία της».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει