Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 


  Αθήνα  13-5-2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων, αναφορικά με τις χθεσινές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, και την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ της 12ης Μαΐου 2010, που υποβαθμίζει γεγονότα τα οποία συνθέτουν μία εξόχως προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, κατά την διάρκεια Τουρκικής αεροναυτικής Άσκησης στο Αιγαίο την 11η Μαίου2010, παραμονές της αφίξεως στην Αθήνα του Τούρκου Πρωθυπουργού κ Ερντογάν. Μία τέτοια ανακοίνωση επιδέχεται πολλών ερμηνειών και στέλνει λάθος μηνύματα  που μόνον εις βάρος των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μπορεί να αποβούν.

Καλούμε την κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική και να χειρίζεται ανάλογα θέματα με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και κατά τρόπο που να μην επιδέχονται παρερμηνείες και αμφισβητήσεις.”

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει