Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ.Θεόφιλου Λεονταρίδη, για το Σχεδίο Νόμου του ΥΠΕΘΑ ‘‘Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ και τα προγράμματα των υποβρυχίων του ΠΝ”

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Θ. Λεονταρίδης, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ ‘‘Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ και τα προγράμματα των υποβρυχίων του ΠΝ”, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε, όταν είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της  χώρας, να πετύχει μια λύση που να υπηρετεί το Εθνικό συμφέρον σε ένα ακανθώδες ζήτημα, που κληρονόμησε από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χάρις στην σθεναρή στάση της τότε ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, η χώρα μας δεν παρέλαβε το υποβρύχιο ‘‘Παπανικολής‘‘, που παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η κατασκευάστρια εταιρεία στην πλήρη αποκατάστασή τους.

Στην συνέχεια, η τότε κυβέρνηση διαπραγματευόταν λύσεις με βασική προϋπόθεση την μη αύξηση του συμβατικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό εσυζητείτο η γερμανική πρόταση της κατασκευής δύο νέων υποβρυχίων τύπου 209, αντί των υποβρυχίων τύπου 214 που τελικά κατασκευάζονται, αλλά που επιφέρουν αύξηση του συμβατικού κόστους κατά περίπου 500 εκατομμύρια  ευρώ.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, της σημαντικής, δηλαδή, αύξησης του συμβατικού κόστους, δεδομένης της τρέχουσας εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το εν λόγω σχέδιο Νόμου».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει