Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δίκαιη και Αντικειμενική Αποτύπωση της Προσφοράς της Μακεδονίας κατά την Επανάσταση του 1821 – Εμμ. Παππάς

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 
Προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευθυμίου

θέμα: “Δίκαιη και αντικειμενική αποτύπωση της προσφοράς της Μακεδόνας κατά την Επανάσταση του 1821 στα διδακτικά βιβλία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”

Στα ιστορικά γεγονότα της Μακεδονίας στον Αγώνα του 1821 με πρωτεργάτη τον Εθνικό ήρωα Εμμανουήλ Παππά, τα διδακτικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες και ανάλογα με την δράση και το μέγεθος τις συμβολής της Μακεδονίας στον Αγώνα του Έθνους.

     Η αντικειμενική προβολή των αγώνων των Μακεδόνων για το 1821 με πιο εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και στη μεγάλη μορφή του πρωτεργάτη ήρωα Εμμανουήλ Παππά, είναι αίτημα όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων “Εμμ. Παππάς Αθηνών, Εμμ. Παππάς θεσ/νίκης, Εμμ. Παππάς του Δ.Δ. Εμμ. Παππά, του Δήμου Εμμ. Πσππά” και όλων γενικά των υπόλοιπων φορέων του Νομού Σερρών και Βορειοελλαδιτών (Συνημμένα υποβάλλω υπόμνημα των Πολιτιστικών Συλλόγων).

     Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κάθε μαθητής και ο κάθε πολίτης θα έχει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τη νεώτερη ιστορία του Έθνους και με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο θα αποτυπώνεται η προσφορά της Μακεδονίας κατά την Επανάσταση του 1821 στα διδακτικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

     Εάν, υιοθετώντας τις απόψεις των Πολιτιστικών Συλλόγων, των λοιπών φορέων αλλά και των πολιτών για πιο άρτια και δίκαιη αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων της Μακεδονίας με πρωτεργάτη τον εθνικό ήρωα Εμμανουήλ Παππά, γίνει πιο εκτενής αναφορά στα ιστορικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει