Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Δεκτή έγινε η πρόταση του βουλευτή Θ. Λεονταρίδη στη Βουλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπεύθυνο για τη κτηνοτροφία κ. Σίμο Κεδίκογλου να εξετάσει το θέμα της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στην αγορά ζωοτροφών».

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Δεκτή έγινε η πρόταση του βουλευτή Θ. Λεονταρίδη στη Βουλή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπεύθυνο για τη κτηνοτροφία κ. Σίμο Κεδίκογλου να εξετάσει το θέμα της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στην αγορά ζωοτροφών».

  • Πρόταση προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνο για την κτηνοτροφία κ. Σίμο Κεδίκογλου έκανε ο Θ. Λεονταρίδης στη Βουλή για να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι στην αγορά ζωοτροφών λόγω αύξησης των τιμών τους (έκτακτες συνθήκες) και λόγω της αυξητικής τάσης του κόστους παραγωγής.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Θ. Λεονταρίδης τόνισε (πρακτικά Βουλής):

«Σε μια περίοδο που υπάρχει μια αυξητική τάση του κόστους παραγωγής, λόγω αύξησης των εφοδίων, των ζωοτροφών και της ενέργειας , η Κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει αυτά με μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στην αγορά ζωοτροφών και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης από το 2022, που ανακουφίζουν την προσωρινή αύξηση του κόστους, ευελπιστώντας ότι θα έχει ημερομηνία λήξης.

Εδώ είμαστε, όμως, βλέποντας την εξέλιξη του κόστους, να ξαναδούμε και να στηρίξουμε έτι περαιτέρω την περίοδο αυτή τα αυξημένα έξοδα.

  • Προτείνω, κύριε Υπουργέ, λόγω έκτακτων συνθηκών, να επιδοτηθεί η αγορά ζωοτροφών, πέραν, δηλαδή, της μείωσης του ΦΠΑ από το 13% στο 6%, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου, αρμόδιος για την κτηνοτροφία μεταξύ άλλων ανέφερε (πρακτικά Βουλής):

  • «Επίσης, θέλω να το αναφέρω, επειδή το είπε ο συνάδελφος κ. Λεονταρίδης. Ναι, το πιο καυτό πρόβλημα της κτηνοτροφίας μας είναι οι ζωοτροφές. Έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας, στο Υπουργείο, για να δούμε τον τρόπο αντιμετώπισης. Μακροπρόθεσμα, η λύση πρέπει να είναι η αύξηση της εθνικής παραγωγής. Πρέπει να ενισχύσουμε την αυτάρκεια μας και στις ζωοτροφές, διότι, σήμερα, ο σημαντικότερος λόγος της αύξησης των τιμών είναι τα μεταφορικά κόστη. Πρέπει να μπορέσουμε να αυξήσουμε την αυτάρκεια μας, για να μπορούμε. Αυτό, βέβαια, είναι το μακροπρόθεσμο.
  • Άμεσα, εξετάζουμε τρόπους που να μπορέσει να ενισχυθεί ο κτηνοτρόφος για τις ζωοτροφές, αλλά να μην εμπίπτει στις απαγορεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί παράνομων κρατικών επιδοτήσεων.»

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει