Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δεκτή έγινε η τροπολογία που υπέγραψε ο βουλευτής για το θέμα των αποζημιώσεων που ταλανίζει εδώ και μήνες χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκτή έγινε η τροπολογία που υπέγραψε ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη και αφορά το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί την περσινή χρονιά από ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι στη διάρκεια της ανθοφορίας κ.α.) που συνετέλεσαν στην εμφάνιση ακαρπίας και στην απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής ιδίως στις δενδροκαλλιέργειες.

Επειδή έως τώρα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει την κάλυψη τέτοιου είδους ζημιών μια και η σύνταξη του κανονισμού έχει γίνει προ πολλών ετών και πριν την εκδήλωση των κλιματικών αλλαγών η ψήφιση αυτής της τροπολογίας θα δώσει διέξοδο για να καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιογόνα αίτια και να αποζημιώνονται οι αγρότες. Έτσι έστω και καθυστερημένα με τη ρύθμιση αυτή θα υπάρξει ανακούφιση χιλιάδων πληγέντων αγροτών και η απαιτούμενη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει