Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

« ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ σε e-ΕΦΚΑ ( ελεύθεροι επαγγελματίες ) και ΠΡΩΗΝ Ο.Γ.Α. »

« ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ σε e-ΕΦΚΑ ( ελεύθεροι επαγγελματίες ) και ΠΡΩΗΝ Ο.Γ.Α. »

Δεκτές έγιναν οι εισηγήσεις του Βουλευτή Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη για την αύξηση των ορίων οφειλών ασφαλισμένων σε e-ΕΦΚΑ και πρώην Ο.Γ.Α.

Σε νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση, προβλέπεται η αύξηση των ορίων οφειλών ασφαλισμένων συμπολιτών μας στον e-ΕΦΚΑ και στον πρώην Ο.Γ.Α. προκειμένου να τους απονεμηθεί η σύνταξη που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, το όριο οφειλών στον e-ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανεβαίνει από τις 20.000€ στα 30.000€ και για τους αγρότες με οφειλές στον πρώην ΟΓΑ, από 6.000€ σε 10.000€.

Ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ( Δελτίο Τύπου 22/10/ 2021 ) και σε συνάντηση που πραγματοποίησε για το θέμα , με τον τότε Διοικητή του ΕΦΚΑ, είχε ζητήσει την αύξηση των όριων οφειλών, διαβλέποντας ήδη από τότε το ατελέσφορο των διατάξεων που ήταν σε ισχύ. Ο Υπουργός στην απάντησή του, είχε αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος, πλην όμως λόγω της πολύ πρόσφατης νομοθεσίας που υπήρχε, είχε επιφυλαχθεί να επανέλθει σε μελλοντικό χρόνο.

Πλέον απεγκλωβίζονται από τα στενά όρια της προηγούμενης νομοθεσίας οι ασφαλισμένοι και θα έχουν πλέον την δυνατότητα να λάβουν την σύνταξη τους ( με τις προϋποθέσεις που αναλυτικά θα ρυθμιστούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου ).

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει