Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Διάρθρωση των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. – Αποτελέσματα Δράσεων

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

 

 Θέμα:  “Διάρθρωση των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. – Αποτελέσματα δράσεων

Η υφιστάμενη διάρθρωση των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. δεν επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις παρεμβάσεις του Οργανισμού στην αγορά εργασίας για τον περιορισμό της ανεργίας.

Η Κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει ούτε τη λειτουργία ενός στατιστικού συστήματος που θα μας παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για τους δείκτες επίδοσης του Ο.Α.Ε.Δ. ώστε να αξιολογήσουμε σωστά την μέχρι τώρα πορεία του.

Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι ξοδεύουμε τεράστια κοινοτικά κονδύλια χωρίς πρόγραμμα χωρίς να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα των δράσεων και φυσικά χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, ενώ έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει και η χώρα μας κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη στην ανεργία των νέων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1) Ποιο είναι το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων που καταλαμβάνει θέση εργασίας κάνοντας χρήση των δομών του Ο.Α.Ε.Δ.,

2) Πόσες θέσεις εργασίας δόθηκαν στο Ν. Σερρών μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. την τελευταία πενταετία και ποιο είναι το ποσοστό των θέσεων σε σχέση με τους εγγεγραμμένους ανέργους;

3) Πόσα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (Κ.Π.Α.), έχουν μέχρι τώρα συσταθεί και πόσους ανέργους έχουν τοποθετήσει;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει