Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Διενέργεια διαγωνισμού για την ίδρυση νέων ΕΠΑ

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2011

 

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς : Την Υπουργό Υ.Π.Ε.Κ.Α

 

Θέμα : « Διενέργεια διαγωνισμού για την ίδρυση νέων ΕΠΑ »

Με απόφαση του Δ.Σ  της ΔΕΠΑ μετά από πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας πριν από τέσσερα χρόνια εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φάκελος προς έγκριση  για την ίδρυση τριών νέων

ΕΠΑ ( Εταιρία Παροχής Αερίου) , στην κεντρική Μακεδονία . στην ανατολική Μακεδονία και στη Στερεά Ελλάδα .Για την κεντρική Μακεδονία η νέα ΕΠΑ προτάθηκε να έχει έδρα τις Σέρρες .

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το δεύτερο τρίμηνο του 2009 μεταξύ άλλων , έδωσε τη δυνατότητα για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού σύστασης των νέων ΕΠΑ απ’ όπου  θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου που θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών μαζί με τη ΔΕΠΑ  και θα αναλάβει τη διοίκησή τους ,με σκοπό την επέκταση των δικτύων διανομής και την παροχή φυσικού αερίου .

Η ίδρυση της ΕΠΑ στις Σέρρες και η τροφοδότηση νέων περιοχών και  δικτύων πόλεων ,  θα αποτελέσει ένα σημαντικό επενδυτικό έργο που θα  καλύπτει ένα ευρύ κατασκευαστικό έργο , θα  προωθεί την περιφερειακή ανάπτυξη και θα προάγει τη διείσδυση του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας , αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη θέση του Νομού ,  στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής . Αποτελεί δε σημαντική επιτυχία μιας και ο ενεργειακός τομέας είναι ένας από τους σημαντικούς και δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας και η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θα αποτελέσει μοχλό για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας , την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αύξηση της απασχόλησης .

 Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός

 1) Πότε θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για την ίδρυση της ΕΠΑ  κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες  ;

2) Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου , μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού , πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την πλήρη λειτουργία της νέας  ΕΠΑ ( Εταιρίας Παροχής Αερίου )  και τι περιλαμβάνει το οργανόγραμμά της ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει