Δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για το επίδομα των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: «Δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη για το επίδομα των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών»

Ψηφίζεται η ρύθμιση στο Θερινό τμήμα της Βουλής, με την οποία το επίδομα των παραμεθορίων περιοχών , δίνεται στους δικαιούχους του Νομού μας.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης, σε συνάντηση και συζήτηση που είχε με το Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, σχετικά με το παραπάνω θέμα, συγκαλώντας και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, δεσμεύθηκε, ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή στο θερινό τμήμα από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, θα ψηφισθεί η ρύθμιση για το επίδομα, που αφορά το Ν. Σερρών.

Προηγήθηκαν άλλες δύο συναντήσεις και συσκέψεις στο Υπουργείο όπου συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, για να οριστικοποιηθεί τελικά η απόφαση. Ταυτόχρονα έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα να συνταχθεί η ρύθμιση, όπως και έγινε και να σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, για να γίνει η καταγραφή των δικαιούχων στο Ν. Σερρών και να προϋπολογισθεί η δαπάνη.

ΟΙ Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών υπό την καθοδήγηση του Υφυπουργού κ. Ν. Λέγκα, ο οποίος έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για την επίλυση του θέματος, ανταποκρίθηκαν πλήρως και έτσι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την σύνταξη και την δαπάνη της ρύθμισης, που ανέρχεται στα 10.000.000 Ευρώ περίπου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης οι εργαζόμενοι στο Ν. Σερρών θα παίρνουν το επίδομα των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών.

Στους δικαιούχους του επιδόματος των 120 Ευρώ των παραμεθορίων περιοχών περιλαμβάνονται: οι υπάλληλοι του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπάλληλοι Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης,(δάσκαλοι, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό), Νοσοκομειακοί Υπάλληλοι, Νοσηλευτικό Προσωπικό, Ιατρικό Προσωπικό , Ι.Κ.Α. Υπάλληλοι Δημοσίων Ταμείων,  Δ.Ο.Υ Ιερός κλήρος, κ.λ.π

Όσοι λαμβάνουν το επίδομα των 50 Ευρώ , θα τους δοθεί η διαφορά, ενώ όσοι δεν λαμβάνουν καθόλου το επίδομα θα το πάρουν εξ ολοκλήρου.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη , ο Ν. Σερρών χαρακτηρίσθηκε παραμεθόριος στο σύνολό του, με την ψήφιση του Ν.3613/2007 του Υπουργείου Εσωτερικών από την κυβέρνηση , με αποτέλεσμα την θέσπιση σημαντικών κινήτρων όπως:

  • Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
  • Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
  • Μεταθέσεις Υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης.
  • Οικονομικά κίνητρα(αγορά στέγης, επιδοτούμενα δάνεια κ.λ.π).

Μετά και την οριστική δέσμευση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και όλης της ηγεσίας του Υπουργείου, για την υλοποίηση εντός των προσεχών ημερών της ψήφισης της ρύθμισης του επιδόματος, για τους δικαιούχους του Ν. Σερρών , ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης,  ευχαρίστησε τους παραπάνω και εκ μέρους του λαού του Ν. Σερρών, που αναγνωρίζει αυτή τη θετική εξέλιξη, αυτές τις θετικές αποφάσεις.

Previous Article

Ομιλία του Βουλευτή στη Βουλή για την κτηνοτροφία, τις αποζημιώσεις για την καταστροφή των βαμβακοπαραγωγών από το πράσινο σκουλήκι και για αποζημίωση της ακαρπίας των δένδρων

Next Article

Αναπτυξιακές σκέψεις του Βουλευτή Θεόφιλου Λεονταρίδη για το Ν. Σερρών στην Εφημερίδα ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”