Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Δικαιώθηκαν οι αγρότες για την αναστολή της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος των 650 ευρώ, που στήριξε στην Βουλή και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Δικαιώθηκαν οι αγρότες για την αναστολή της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος των 650 ευρώ, που στήριξε στην Βουλή και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Ο πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης παίρνοντας τον λόγο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι :
Η Κυβέρνηση μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η οποία σημειωτέων δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει όλοι να προσέχουμε, σχεδιάζει και παίρνει μέτρα καθημερινά, για να μείνουν όρθιες οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και παρέχει εφόδια και κίνητρα, ώστε να αξιοποιηθούν από αυτές προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων τους και της εθνικής οικονομίας.
Παράλληλα, από εδώ και πέρα, θα εμπλουτιστεί ο κεντρικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης με μια τεράστια ευκαιρία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται να διατεθούν δεκάδες δισεκατομμύρια από το Πρόγραμμα σε βάθος χρόνου, όχι μόνο να επουλώσουμε τις πληγές της οικονομίας, αλλά για να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας με ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό σχέδιο.
Απαιτείται προετοιμασία, γρήγορος και επαρκής σχεδιασμός, προώθηση μεταρρυθμίσεων και υλοποίησή τους, ώστε να παραχθεί έργο που θα έχει ως αποτέλεσμα τις καλύτερες συνθήκες ζωής για τις επόμενες γενιές. Θα είναι μέγας άθλος για την πατρίδα μας, εάν αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη μεγάλη ευκαιρία.
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Ειδικότερα σε ότι αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει συγκεκριμένα εργαλεία :
Την επιστρεπτέα προκαταβολή συνολικού ύψους 2 δις ευρώ, της οποία η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη.
Τις αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για όλους τους μήνες της κρίσης του κορονοϊού και η ρύθμισή τους σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο.
Επίσης, επιδότηση επιτοκίου όλων των επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων, οι οποίες ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους.
Το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας 2 – το ΤΕΠΙΧ II που λέμε.
Το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας διαθέτει στην αγορά νέα δάνεια, που μέσω μόχλευσης φτάνουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το υπό συζήτηση νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και απευθύνεται :
Στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητη.
Σε άτομα που θέλουν, να εκπαιδευτούν, ώστε να μπουν στο χώρο της εργασίας .
Σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η σχεδιαζόμενη γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις.
Εδώ θέλω, να ρωτήσω τον κ. Υπουργό, εάν σχεδιάζεται εν ευθέτω χρόνω η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, ώστε να δοθεί μεγάλη ανάσα στους πολίτες και την αγορά.
Σε όλα αυτά τα μέτρα που με εργώδη προσπάθεια υλοποιεί η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση δείχνει μικροψυχία και στείρο αντιπολιτευτικό λόγο.

 

01

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει