Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Είναι σύμφωνη με τους όρους εκχώρησης της Ο.Α. η κατάργηση των πτήσεων Αθηνών – Θεσσαλονίκης;

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

Αθήνα , 31 Ιουλίου 2013

 ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: « Είναι σύμφωνη με τους όρους εκχώρησης της Ο.Α. η κατάργηση των πτήσεων Αθηνών – Θεσσαλονίκης; »

Εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση για τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση ότι από την 14η Οκτωβρίου, η Ολυμπιακή Αεροπορία καταργεί όλα τα δρομολόγια Αθηνών – Θεσσαλονίκης, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.
Η ακατανόητη αυτή απόφαση, έρχεται ως – σχεδόν αναμενόμενη – συνέχεια μιας πρακτικής που η διοίκηση της εταιρίας είχε εφαρμόσει τους τελευταίους μήνες, με την συνεχή συρρίκνωση των δρομολογίων της και μάλιστα με όλο και μικρότερα αεροσκάφη, ωσάν να… μην ήθελε πελάτες – επιβάτες στις πτήσεις  της!
ΕΠΕΙΔΗ, η προαναφερθείσα πρακτική συνεχούς μείωσης πτήσεων και μεγέθους αεροσκαφών, εύλογος οδηγεί στην υπόνοια ότι η τελική απόφαση κατάργησης των δρομολογίων Αθηνών – Θεσσαλονίκης μεθοδεύτηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
ΕΠΕΙΔΗ, η κατάργηση των συγκεκριμένων πτήσεων που συνδέουν Πρωτεύουσα και Συμπρωτεύουσα, πέραν του ότι συνιστά πλήγμα γοήτρου και ευαισθησίας για τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία
ΕΠΕΙΔΗ, είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες ταξιδιώτες – ιδιώτες και επαγγελματίες – που είχαν προσαρμόσει και προγραμματίσει τις ανάγκες των μετακινήσεών τους στις ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων αυτών των δρομολογίων – γεγονός που καταγράφεται ήδη σε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για την απόφαση κατάργησής τους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

– Αν είχε γνώση της πρόθεσης της εταιρίας να μεθοδεύσει την συνεχή μείωση και τελικώς την κατάργηση των πτήσεων Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
– Αν η διοίκηση της εταιρίας έχει επαρκώς αιτιολογήσει την απόφασή της, και αν οι λόγοι που επικαλείται θα δημοσιοποιηθούν.
– Αν η απόφαση για κατάργηση δρομολογίων – και μάλιστα των συγκεκριμένων – συνάδει με τους όρους της συμφωνίας για την εκχώρηση του άλλοτε εθνικού αερομεταφορέα και αν όχι, τι προτίθεται να πράξει για να την ακυρώσει.

[button link=”http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8171782.pdf” newwindow=”yes”] Απάντηση Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων [/button]

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 1. Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
 2. Θεόφιλος ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, Σερρών
 3. Σάββας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Β΄Θεσσαλονίκης
 4. Απόστολος ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ημαθίας
 5. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΗΣ, Χαλκιδικής
 6. Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΊΔΗΣ, Δράμας
 7. Ευστάθιος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ, Φλώρινας
 8. Γεώργιος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Πιερίας
 9. Φωτεινή ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, Σερρών
 10.  Άννα ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πιερία
 11. Γεώργιος ΟΡΦΑΝΟΣ, Α΄Θεσσαλονίκης
 12. Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, Καβάλας

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει