Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ελλείψεις Προσωπικού στο Παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών Πρώην Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ) Σιδηροκάστρου

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Σερρών

 

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2013


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

Θέμα : « Ελλείψεις Προσωπικού στο Παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών  Πρώην Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ) Σιδηροκάστρου  »

Το Παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών στο Σιδηρόκαστρο παρουσιάζει βασικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό, καθώς το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, πλέον, δεν επαρκεί.

Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και το κέντρο επισκέπτονται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ένας παθολόγος και μια ψυχίατρος με σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν τυχόν έκτακτες ιατρικές ανάγκες των παιδιών.

Επιπλέον, μετά τις συγχωνεύσεις των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και την εφαρμογή του Ν. 4024/2011 για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού της Μονάδας, δημιουργήθηκαν σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και επιμελητών θαλάμων. Αποτέλεσμα αυτού είναι το να τίθεται πλέον θέμα ασφάλειας και να δημιουργείται οξύτατο πρόβλημα  τόσο στη φροντίδα, όσο και στην περίθαλψη των παιδιών. Δεδομένης της βαρύτητας της κατάστασης και της αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης των συγκεκριμένων παιδιών οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την ασφαλή στελέχωση της εκάστοτε βάρδιας, με αποτέλεσμα τη μη ασφαλή περίθαλψη  των 53 κατακεκλιμμένων περιθαλπόμενων του παραρτήματος.

Συμπερασματικά, είναι επιτακτική η εξασφάλιση του απαραίτητου νοσηλευτικού, κυρίως, προσωπικού για τη Μονάδα ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της και να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τα περιθαλπόμενα παιδιά.

  Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός :

 –  Προτίθεται να ενισχύσει άμεσα το προσωπικό φροντίδας (ιατρικό, νοσηλευτικό, θαλαμηπόλους, τραυματιοφορείς) στη Μονάδα του  Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών και ιδιαίτερα στο παράρτημα του Σιδηροκάστρου, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των περιθαλπομένων;

 –  Προτίθεται να προκηρύξει θέση μόνιμου γιατρού στη συγκεκριμένη Μονάδα;

[button link=”http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8024531.pdf” newwindow=”yes”] Απάντηση Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας [/button]

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει