Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Εξαίρεση των Πολιτιστικών μη κερδοσκοπικών Συλλόγων από την υποχρέωση καταβολής « ειδικού τέλους » στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Ν.Δ.  Ν. Σερρών
Αν. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
 

Αθήνα ,  21 Σεπτεμβρίου  2011

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τους Υπουργούς :

1)    Οικονομικών

2)    Πολιτισμού

 

Θέμα : « Εξαίρεση των Πολιτιστικών μη κερδοσκοπικών Συλλόγων από την υποχρέωση καταβολής « ειδικού τέλους » στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους »

 

 Οι Πολιτιστικοί φορείς του Ν. Σερρών  Αδελφότητα Μικρασιατών « Ο Άγιος Πολύκαρπος » , ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Σερρών « Η Εύξεινος Λέσχη », το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών , ο Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών « Γεωργάκης Ολύμπιος » , αλλά και άλλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια πολιτιστικό , κοινωνικό και εθνικό έργο  και συντηρούνται από τις ελάχιστες εισφορές των μελών τους αφού έχει περικοπεί κάθε κρατική επιχορήγηση .

Λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αναγκαστεί να μειωθούν οι συνδρομές των μελών τους και τα έσοδά τους δεν επαρκούν ούτε για την συντήρηση ούτε για την λειτουργία των κτηρίων τους πολύ δε περισσότερο δεν αρκούν για την καταβολή επιπλέον φορολογικών επιβαρύνσεων.

Καθημερινά παλεύουν για να διατηρήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και να προσφέρουν πολιτιστικό έργο διατηρώντας τα ήθη και έθιμα και την παράδοσή μας , μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες του πολιτισμού στις νέες γενιές.

 Είναι άδικο να εξαναγκασθούν να υποστούν περαιτέρω θυσίες τα μέλη των πολιτιστικών φορέων ενώ δεν έχουν να πληρώσουν ακόμη και το ειδικό τέλος για τα δικά τους ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, να αναλάβουν, για να λειτουργήσουν οι σύλλογοι, και το ειδικό τέλος του κτηρίου των συλλόγων.

Δεν έχουν την δυνατότητα αυτή.

Συνημμένα σας υποβάλλω το υπόμνημα των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

 Επειδή το όφελος της πολιτείας της κοινωνίας αλλά και των νέων ανθρώπων είναι τεράστιο από την λειτουργία των πολιτιστικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπεται να εξαιρεθούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την υποχρέωση καταβολής «ειδικού τέλους » στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει