Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Εορτασμός της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 Προς τον Πρωθυπουργό

και τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εξωτερικών


ΘΕΜΑ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

           Η Βουλή των Ελλήνων στις 14 Σεπτεμβρίου 1998 αποφάσισε ομοφώνα και καθόρισε την 140 Σεπτεμβρίου  ως ημέρα εορτασμού  της Γενοκτονίας  του Ελληνισμού της Μικρός Ασίας.

Παρακολουθήσαμε στα Μ.Μ.Ε. ότι ορισμένοι γνωστοί παρατρεχάμενοι των καναλιών κατά την προώθηση προς δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα , αμφισβητώντας ότι ο σφαγιασμός του Ελληνικού στοιχείου στην Μικρά Ασία ήταν Γενοκτονία και θέτοντας θέμα απόσυρσης του Προεδρικού Διατάγματος για να μην διαταραχθούν οι Ελληνο­τουρκικές σχέσεις.

Όποιος γνωρίζει την Ιστορία , γνωρίζει ότι η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας ξεκίνησε το 1914 και κορυφώθηκε το 1922.

     Ο Κεμάλ Ατατούρ ήταν ο εμπνευστής αυτής της γενοκτονίας.

     Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα εφημερίδων μετά τις προσβλητικές για την Ελλάδα μας απειλητικές δηλώσεις του Ετσεβίτ και το διπλό διάβημα διαμαρτυρίας της Άγκυρας, ο κ. Σημίτης έδωσε εντολή στον Υπουργό Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Εσωτερικών να αλλάξουν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

     Εάν συνέβη κάτι τέτοιο, τότε για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση προτιμά την οδό της υποχώρησης αποδεχόμενη τις απειλές και τις προσβολές του Τούρκου Πρωθυπουργού και διαγράφοντας ουσιαστικά τις θυσίες , τους βιασμούς και τη σφαγή των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Ερωτάσθε Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριοι Υπουργοί:

      1. Αληθεύει ότι ανακλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό της 14^ Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας , ώστε να επανεξετασθεί;
2. Εάν αυτό συμβαίνει γιατί   υποχωρείτε μετά τις απειλές του Τούρκου Πρωθυπουργού;
3. Τη στιγμή που η Γαλλία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, εσείς γιατί προσβάλετε την ιστορική μνήμη των Ελλήνων , γιατί διαγράφετε τις θυσίες των Ελλήνων της Μ. Ασίας;

 

 
Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει