Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επίδομα Θέρμανσης

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Οργή και αγανάκτηση είναι τα κύρια αισθήματα που διακατέχουν τους χαμηλοσυνταξιούχους του Ο.Γ.Α., Ι.Κ.Α., του Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Σ.Α., Τ.Α.Ε., Ν.Α.Τ. και Δημοσίου εξαιτίας της πρωτοφανούς φετινής απόφασης της Κυβέρνησης, να κόψει το επίδομα θέρμανσης, με μοναδικό κριτήριο ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι τόσο υψηλές όσο πέρυσι τέτοια εποχή.
Έτσι όταν όλα τα νοικοκυριά της χώρας μας έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τις οδυνηρές συνέπειες του φετινού χειμώνα, που είναι ίσως ο χειρότερος της τελευταίας πεντηκονονταετίας, οι απόμαχοι αυτοί της ζωής αγωνίζονται, κυριολεκτικά, να κρατηθούν σ’ αυτήν, κάνοντας οδυνηρότερες οικονομίες εκεί όπου δεν πρέπει, δηλαδή σε καύσιμα, ρουχισμό, φαγητό κλπ.

Επειδή με την καθήλωση των συντάξεων τους κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες και περνάνε δύσκολο χειμώνα.

Επειδή οι φετινές καιρικές συνθήκες απαιτούν τουλάχιστον τριπλάσιες ποσότητες καυσίμων σε σχέση με πέρυσι.

Επειδή η Κυβέρνηση αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάλγητη λογιστική πολιτική της, με το να προσπαθεί να εξοικονομήσει 78 δις. δρχ. αποκλειστικά και μόνο σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων, όταν θα μπορούσε να εξασφαλίσει πολλαπλάσια χρήματα, αν λειτουργούσαν σωστά οι κρατικοί μηχανισμοί, που ανέχονται ασύστολα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος τους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Αν έστω και την ύστατη αυτή στιγμή πρόκειται να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα θέρμανσης της τάξης των 100.000 δραχμών, στους χαμηλοσυνταξιούχους, για την άμεση ανακούφιση τους από τις δυσμενέστατες συνέπειες των καιρικών φαινομένων του φετινού χειμώνα.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει