Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επιδότηση ενεργειακού κόστους σε ΤΟΕΒ, ΔΕΥΑ, Αγρότες και Κτηνοτρόφους.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

Θέμα: Επιδότηση ενεργειακού κόστους σε ΤΟΕΒ, ΔΕΥΑ, Αγρότες και Κτηνοτρόφους

Το θέμα του ενεργειακού κόστους σε ΤΟΕΒ, ΔΕΥΑ και αγρότες μετέφερε στην Βουλή με τοποθέτησή του προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Μάνο ο Θεόφιλος Λεονταρίδης σε σχετική συζήτηση.

Ο Σερραίος πολιτικός, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, επεσήμανε στον υπουργό την ανάγκη ενίσχυσής τους για να μην πέσουν τα βάρη στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε: «Ως γνωστόν, οι ΤΟΕΒ θέλουν να κάνουν τον προϋπολογισμό τους για τη νέα χρονιά και πρέπει να γνωρίζουν ποια θα είναι η πολιτική όσον αφορά την τιμολόγηση για να διαμορφώσουν τις τιμές χρέωσης στους καταναλωτές αγρότες, λόγω των αυξημένων τιμών ενέργειας. Πόσο δηλαδή θα στηριχθούν οι οργανισμοί για να μην πέσουν τα βάρη στον αγροτικό κόσμο.

Θα είναι ίδιο όσο στους μεμονωμένους αγρότες που χρησιμοποιούν αγροτικό ρεύμα στις εκμεταλλεύσεις τους ή διαφορετικό;

Επίσης, για τις ΔΕΥΑ όσον αφορά το νερό ύδρευσης, όπου το κόστος μετακυλίεται στους καταναλωτές, εάν υπάρχει μέριμνα για ενίσχυσή τους.»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, μεταξύ άλλων απάντησε:

«Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο τι θα κάνουμε όταν θα ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος και τα ποτίσματα που ξέρουμε ότι ξεκινάνε τον Απρίλιο-Μάιο και μετά, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί φυσικά, γιατί πραγματικά έχει εκτιναχθεί το κόστος ενέργειας για τους αγρότες, που μαζί με τα λιπάσματα και τα εφόδια έχει κάνει πραγματικά πολύ δύσκολη την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου.»

«Για τις κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν μεγάλες καταναλώσεις, από το τέλος Νοεμβρίου και όλο το Δεκέμβριο, αυτοί πραγματικά θα πάρουν και ένα συμπληρωματικό πιστωτικό τιμολόγιο σε δεύτερη φάση, μόλις καταμετρηθεί η ενέργεια που έχουν καταναλώσει.

Προσπαθούμε και βοηθούμε τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα».

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει