Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επικοινωνία του κ. Λεονταρίδη Θεόφιλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μ. Βορίδη για τις τιμές των αμνοεριφίων , των χοιρινών και βοοειδών

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Επικοινωνία του κ. Λεονταρίδη Θεόφιλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μ. Βορίδη για τις τιμές των αμνοεριφίων , των χοιρινών και βοοειδών»

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων για τις χαμηλές τιμές στα χοιρινά , στα βοοειδή και ιδιαίτερα στα αμνοερίφια .
Επειδή το εμπόριο των αμνοεριφίων είναι ακόμη εν εξελίξει λόγω του Πάσχα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυστηροποιεί τους ελέγχους στις εισαγωγές των αμνοεριφίων ώστε να πληρούν τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών . Ταυτόχρονα όμως παρατηρεί και τις διαφορές μεταξύ των τιμών που διατίθενται στην αγορά την τρέχουσα περίοδο ( λόγω κορωνοϊού) σε σχέση με τις τιμές αυτών που διατέθησαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 .
Ακόμη στο χώρο στρέβλωσης των τιμών μπήκε και το χοιρινό και βόειο κρέας αφού οι χώροι εστίασης και Ξενοδοχείων έχουν κλείσει με αποτέλεσμα η ζήτηση να είναι μειωμένη .

Σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη , εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τα όσα μου μετέφεραν κτηνοτρόφοι της περιοχής του Νομού Σερρών
που κάνουν λόγο για υπερεπάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα και αδυναμία εξαγωγών εξαιτίας της πανδημίας και της μείωση της ζήτησης σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων . Επεσήμανα ιδιαίτερα ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο των Ελλήνων κτηνοτρόφων στη διατροφική ασφάλεια και επάρκεια της χώρας πρέπει να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να στηρίξει το εισόδημα τους .
Τα μετρά στήριξης της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα της αιγοπροβατοτροφίας εν μέσω πανδημίας κορωνοιού θα ανακουφίσουν και τους κτηνοτρόφους μας οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας ,που φθίνει κάθε χρόνο , είναι βέβαιο πως μετά και από την ευαισθησία που εκδήλωσε, ο κ Υπουργός για την στήριξη της θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

 

01

02

04

03

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει