Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το θέμα της μη ενίσχυσης ζωοτροφών χιλιάδων κτηνοτρόφων έθεσε σε επικοινωνία που είχε ο Bουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Από τις περιπτώσεις , οι οποίες αποκλείστηκαν από την πληρωμή των ενισχύσεων ζωοτροφών χωρίς σπουδαίο λόγο, ο κύριος υπουργός διεμήνυσε στον Θ. Λεονταρίδη ότι:

1. Όσο αφορά τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση με νέα συμπληρωματική απόφαση.

2. Όσον αφορά την κατηγορία των παραγωγών που ενώ εμφανίζονται στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση επιλέξιμοι, έμειναν εκτός, λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης, που αφορά επιτόπιους ελέγχους όπως η σήμανση και καταγραφή των ζώων (ενώτια), και αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση με νέα απόφαση.

3. Όσον αφορά άλλες κατηγορίες κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν ενίσχυση ζωοτροφών, αυτές θα διερευνηθούν και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση ανάλογα με το τι προβλήματα υπάρχουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Θ. Λεονταρίδης ήταν από τους πρώτους που είχε επισημάνει τόσο στη Βουλή όσο και σε συναντήσεις του με τους αρμόδιους υπουργούς, για την ανάγκη ενίσχυσης των ζωοτροφών των κτηνοτρόφων με ομιλίες του και προτάσεις του από τον Νοέμβριο του 2021 (δελτία τύπου 27/11/21, 16/12/21, 25/02/22, 22/03/22) όπως επίσης και για την επιδότηση των λιπασμάτων.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει