Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Αμοιβαίος σεβασμός – Ισότητα»

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Αμοιβαίος σεβασμός – Ισότητα».

Ενδοσχολική Βία . Παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες . Ενδοοικογενειακή βία

Διοργανωτές η Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων Δήμου Σερρών, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σερρών , την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών και το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Σερρών.

Ζούμε πλέον σε μια διαφορετική εποχή, στην οποία η κοινωνία και οι άνθρωποι έχουν βιώσει μεγάλες μεταβολές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν επιδράσει ισχυρά, κυρίως θετικά, αλλά και αρνητικά, στην επικοινωνία, την υγεία, την εκπαίδευση, το εμπόριο, τις διεθνείς σχέσεις, την πολιτική, τον αθλητισμό και γενικότερα την εξέλιξη του ατόμου, της ομάδας, της κοινωνίας και των κρατών.

Μαθητές εκφοβίζουν, γρονθοκοπούν και να κλωτσούν άγρια συμμαθητές τους. Μαχαίρια στις τσάντες των μαθητών, ξύλο μεταξύ συμμαθητών ακόμα και στο Δημοτικό, αλλά και άγριο bullying .

Ναρκωτικά μέσα στα σχολεία , εφιάλτης των γονέων, πρόβλημα πραγματικό , υπαρκτό και βρίσκεται σε πολύ μεγάλη έξαρση και εξάπλωση . Σήμερα κυκλοφορεί όχι το χασίς με την κλασσική μορφή αλλά με τη μορφή του «ενισχυμένο» τσιγάρου εμποτισμένο με «χασισέλαιο» μεγάλης περιεκτικότητας σε ναρκωτική ουσία

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθής , είναι τεράστια η ευθύνη των γονέων και των εκπαιδευτικών για την εξάλειψη του φαινομένου. Πιστεύω πως ως γονείς πρέπει να μάθουμε να μιλάμε και να ακούμε τα παιδιά μας .Καθοριστικός είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας καθώς το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως πηγή γνώσης όσο και ως ένας από τους βασικότερους φορείς διαμόρφωσης της προσωπικότητας και της γενικότερης στάσης ζωής, ενώ ταυτόχρονα το σχολείο αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για τη έγκαιρη διάρρηξη των έμφυλων στερεοτύπων.

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή παρουσία και ενημέρωση στην ψυχολόγο Χαρά Τσίντσιου , στον Αστυνόμο Β’ Πρόδρομο Τσουκαλά στη Νομικό του ΣΚΓ Νάντια Ζγέρα και στους διοργανωτές !

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει