Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ για τις Καταστροφές από Ισχυρή Ανεμοθύελλα σε Χωριά του Δήμου Κερκίνης

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Επιστολή Βουλευτή Ν.Δ. Σερρών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη»
Προς Τον Διευθυντή ΕΛΓΑ Αθηνών- θεσσαλονίκης


Κύριε Διευθυντά

       Σας γνωρίζω ότι τις βράδυνες ώρες της 8ης προς 9ης Οκτωβρίου 2003 τα δημοτικά διαμερίσματα Κάτω Ποροίών, Καστανούσας, Πλατανακίων, Λιβαδιάς και Νεοχωρίου του δήμου Κερκίνης του Νομού Σερρών επλήγησαν από ισχυρή ανεμοθύελλα μεγάλης διάρκειας και έντονης σφοδρότητας.

      Αποτέλεσμα αυτού του ακραίου καιρικού φαινομένου ήταν να υποστούν μεγάλες καταστροφές οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

      Πιο συγκεκριμένα, ξεριζώθηκαν δένδρα, ανηρπάγησαν κεραμοσκεπές, αλλά πιο σοβαρή και εκτεταμένη ζημία που προκλήθηκε και άπτεται των αρμοδιοτήτων σας ήταν στα προς ξήρανση καπνά και στις κατασκευές που ήταν τοποθετημένα.

      Δεκάδες ξηραντήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ οι προς ξήρανση ποσότητες καπνών που υπήρχαν σ’ αυτά, έγιναν «φύλλο και φτερό» κατά κοινώς λεγόμενο.

      Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, αν ληφθεί δε υπόψη ότι η καπνοκαλλιέργεια αποτελεί για τους περισσότερους από αυτούς και τη μοναδική πηγή εισοδήματος, αντιλαμβάνεσθε σε πόσο δυσχερή θέση θα περιέλθουν.

      Κατόπιν αυτού κύριε Διευθυντά θα σας παρακαλούσα να στείλετε αμέσως γεωπόνους προς καταγραφή – εκτίμηση των καταστροφών και προχωρήσετε άμεσα τη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Previous Article

Μεγάλες Καταστροφές στα Χωριά του Δήμου Κερκίνης από Ίσχυρη Ανεμοθύελλα

Next Article

Προβλήματα Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών – Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό