Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επιστολή Σχετικά με την Διατήρηση της Λειτουργίας της Στρατιωτικής Μονάδας του 605 Τ.Π. Άνω Ποροίων

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Παπαντωνίου

θέμα : Επιστολή σχετικά με τη διατήρηση της λειτουργίας της στρατιωτικής μονάδας του 605 Τ.Π. Άνω Ποροίων

κ. Υπουργέ,

Το 605 Τάγμα Πεζικού είναι μια Στρατιωτική Μονάδα, που λειτουργεί από το 1950 ως Τάγμα Προκαλύψεως στο ακριτικό χωριό Άνω Πορόια Σερρών.

   Κύρια αποστολή αυτής της μονάδας είναι η φύλαξη των συνόρων, η ασφάλεια από τους λαθρομετανάστες, η συλλογή πληροφοριών επί του εδάφους, ταυτόχρονα όμως και επικουρικά η συνεργασία του με τις αρχές του τόπου σε αποστολές , όπως η προστασία του ορεινού όγκου του Μπέλλες από πυρκαγιές , καθώς και η συμμετοχή του σε εθνικές εκδηλώσεις, επετείους κ.λ.π.

     Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Στρατού και με επιχειρησιακά κριτήρια, καταργείτε (κλείνετε) το 605 Τ.Π. και μεταβιβάζετε την αρμοδιότητα φύλαξης των φυλακίων (Ομορφοπλαγιά και Πελεκάνος) σε άλλα στρατόπεδα.

     Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε να σας καταστήσουμε γνωστό ότι η στρατιωτική μονάδα που εγκαταστάθηκε στο ακριτικό χωριό Άνω Πορόια εδώ και 53 χρόνια δραστηριοποιήθηκε όλα αυτά τα έτη πολύπλευρα και σ’ όλους τους τομείς της εθνικής, κοινωνικής, οικονομικής ζωής του τόπου, σε σημείο που μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι η μονάδα αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής. Η απόφαση σας να κλείσει το 605 ΤΠ, επειδή το νέο αμυντικό δόγμα αυτό επιβάλλει, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τον τόπο σε μαρασμό.

     Αντιλαμβάνεστε ότι μεταξύ των κατοίκων και της Στρατιωτικής Μονάδας αναπτύχθησαν άρρηκτοι συναισθηματικοί δεσμοί που δύσκολα θα υπερπηδηθούν.

     Δεν μπορούν οι κάτοικοι να ξεπεράσουν το γεγονός ότι στην εσχατιά αυτή της ελληνικής γης θα σταματήσει να κυματίζει η Ελληνική Σημαία.

     Κύριε Υπουργέ , δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να αποδώσουν την απόγνωση των κατοίκων από την απόφαση αυτή.

     Ενώνοντας την φωνή διαμαρτυρίας μου με τις δικές τους , θα παρακαλούσαμε να ανακαλέσετε την απόφαση Σας και να επιτρέψετε την συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας , έστω και με μικρότερη δύναμη ( Λόχος).

     Είμαι σίγουρος , γνωρίζοντας και την ευαισθησία σας σ’ αυτά τα θέματα , πως θα εισακουσθεί η παράκκληση αυτή των κατοίκων και θα προχωρήσετε στην ανάκληση της προαναφερόμενης απόφασης .

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει