Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επιστροφή Επιδότησης των 5,58 δρχ στους Βαμβακοπαραγωγούς

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 ΘΕΜΑ: Να δοθεί αμέσως η επιδότηση των 5,58 δραχμ. στους βαμβακοπαραγωγούς

 

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Θεόφιλου Λεονταρίδη γίνεται γνωστό, ότι ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης και πριν και μετά τις εκλογές δίνει μάχη να μην επιστρέψουν οι Βαμβακοπαραγωγοί το δανεικό σαραντάρι.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης στη Βουλή στις 16.5.2000 χαρακτηριστικά τόνισε, ότι «εμείς στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες, ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί να μην επιστρέψουν από το προεκλογικό σαραντάρι τις 28-30 δραχμές.

Ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Αργύρης απάντησε θετικά. Παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του (σελίς πρακτικών 206 τις 16.5.2000): «Επειδή είναι μεγάλη η αγωνία σας, εάν θα επιστρέψουμε ή όχι στον παραγωγό θα πρέπει να σας πούμε, ότι ο παραγωγός δεν θα επιστρέψει τίποτε».

Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε εντολή στην Αγροτική Τράπεζα να παρακρατηθεί η επιδότηση των 5,58 δραχμών/ κιλό. Ο κ. Λεονταρίδης αμέσως συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Αργύρη και του υπενθύμισε την δέσμευση του στη Βουλή, καθώς επίσης και τον κοινοτικό κανονισμό που απαγορεύει την παρακράτηση των επιδοτήσεων και του ζήτησε αμέσως να δοθεί η εντολή να μην παρακρατηθεί η επιδότηση των 5,58 δραχμών και να δοθούν στους βαμβακοπαραγωγούς. Ο Υφυπουργός  κ. Αργύρης έδωσε εντολή να ανασταλεί το φαξ που παρακρατούσε την επιδότηση και να δοθούν αμέσως τα χρήματα στους βαμβακοπαραγωγούς.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει