Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας Σερρών

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη , κύριο Ελευθέριο Οικονόμου , είχε ο Bουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης , για το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην εξωτερική φρουρά του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας , μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και γραμματέα των υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος και την ΑΔΕΔΥ(πρόεδρος, γενική γραμματέας και μέλη).

Η ένωση υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς του καταστήματος Νιγρίτας και η ΑΔΕΔΥ τόσο στην συνάντηση που είχαμε όσο και δια των υπομνημάτων που με ενεχείρησαν, εξέφρασαν την αγωνία, τον προβληματισμό τους και την αγανάκτησή τους για τα χρόνια προβλήματα του ως άνω σωφρονιστικού καταστήματος, λόγω υποστελέχωσης του τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και για την ασφάλεια της σερραϊκής κοινωνίας.

Σημειωτέον, ότι αν συγκρίνουμε την εξωτερική φρουρά του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των 2 γειτονικών σωφρονιστικών καταστημάτων, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, τότε η αδικία είναι πασιφανής, αφού το σωφρονιστικό κατάστημα Θεσσαλονίκης έχει 400-500 κρατούμενους και περίπου 100 εξωτερικούς φρουρούς και στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα Δράμας που θα ανοίξει σε λίγο διάστημα, έχουν πληρωθεί όλες οι οργανικές θέσεις εξωτερικών φρουρών που είναι 98 για δυναμικότητα του σωφρονιστικού καταστήματος 600 κρατούμενων. Ενώ το δικό μας έχει 750 μέχρι 800 κρατούμενους και 55 εξωτερικούς φρουρούς.

Ο Θ.Λεονταρίδης αφού περιέγραψε τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης των φυλακών ζήτησε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Ελευθέριο Οικονόμου να υλοποιηθούν όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με την ένωση υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς και την ΑΔΕΔΥ μεταξύ των οποίων:

Η αρχική πρακτική εκπαίδευση των εξωτερικών φρουρών που έχουν προσληφθεί για το σωφρονιστικό κατάστημα Δράμας να γίνει στη Νιγρίτα αλλά και να υπάρξει και μόνιμη παραμονή στη συνέχεια όσων το επιθυμούν.

Μια προκήρυξη που να πληρώνει όλες τις οργανικές θέσεις της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, όπως έγινε στη Δράμα.

Εάν αποφασίζεται για οποιοδήποτε λόγο να φύγει έστω και ένας εξωτερικός φρουρός (απόσπαση, μετακίνηση, κλπ) αυτός να αντικαθίσταται άμεσα.

Ο Υφυπουργός, κύριος Ελευθέριος Οικονόμου δεσμεύτηκε να δει με προσοχή όλα αυτά που εκφράστηκαν από τους ενδιαφερόμενους προφορικά και γραπτά για να δοθούν λύσεις που θα επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.

Το θέμα της υποστελέχωσης του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας , είχα φέρει στη Βουλή με σχετική ερώτηση μου , στις 04/10/2022, όπου ζητούσα επιπλέον προσωπικό , πέραν της 9 Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ ( που βρίσκεται στο στάδιο της διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων).

Ο Υφυπουργός εκτίμησε την σοβαρότητα της έλλειψης προσωπικού ,όπως το ανέφερα στην ερώτηση μου , και έλαβα απάντηση , πως θα εκδοθεί νέα προκήρυξη , μέσω ΑΣΕΠ , για επιπρόσθετο προσωπικό .

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει