Ευνοϊκοί όροι για τα στεγαστικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ στο Ν. Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή

Share:

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Θέμα:«Ευνοϊκοί όροι για τα στεγαστικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ στο Ν. Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή»

Τον πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ. Στάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, για την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης ενοικίου στους δικαιούχους εργαζομένους του Ν. Σερρών, με μείωση των ασφαλιστικών προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Ο.Ε.Κ, λόγω ένταξης ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές.

Ως γνωστόν τα με το Ν. 3613/2007 και 3714/2008 μετά από συντονισμένες προσπάθειες και τεκμηριωμένες θέσεις του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη θεσπίσθηκαν σημαντικά κίνητρα με την ένταξη του συνόλου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές όπως:

 • Προσαύξηση μοριοδότησης στους υποψηφίους για πλήρωση θέσεων με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
 • Οικονομικά κίνητρα.
 • Επιδότηση αγοράς κατοικίας
 • Επιδοτούμενα δάνεια.
 • Μεταθέσεις υπαλλήλων λόγω συνυπηρέτησης-(έξοδα μετάθεσης).
 • Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
 • Μείωση ενσήμων στον ιδιωτικό τομέα για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
 • Επίδομα παραμεθορίων περιοχών 120 €.

Η θέσπιση του Νόμου 3613/2007 έχει εφαρμογή και στον ιδιωτικό τομέα ( ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α ), όσον αφορά την μείωση των ενσήμων σε όσους είναι κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών όπως ο Ν. Σερρών, για την επιδότηση ενοικίου και γενικότερα για τα στεγαστικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ.

Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου αφορά ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων και προσφέρει πολύτιμη ανακούφιση σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, νιόπαντρα ζευγάρια και συνταξιούχους που ακόμη δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από κάποιο άλλο πρόγραμμα του Ο.Ε.Κ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

α) Εργατοϋπάλληλοι που είναι ασφαλισμένοι σε οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, καταβάλλουν εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ            και έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για παροχή στεγαστικής συνδρομής από τον Ο.Ε.Κ .

β) Συνταξιούχοι Οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών που έχουν καταβάλλει ως εργαζόμενοι εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι σε παραμεθόριες περιοχές όπως ο Ν. Σερρών, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατ΄ελάχιστο 1200 ημέρες εργασίας ως μεμονωμένα άτομα, 1000 ημέρες εργασίας οι παντρεμένοι μέχρι δύο παιδιά, 700 ημέρες εργασίας οι παντρεμένοι με τρία παιδιά, εν αντιθέσει με άλλους Νομούς , που απαιτούνται σχεδόν οι διπλάσιες ημέρες εργασίας. Επίσης με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζομένους στις παραμεθόριες όπως ο Ν. Σερρών ισχύουν:

 1.  Δανειοδοτικά προγράμματα επιδότησης επιτοκίου από τον Ο.Ε.Κ
 2.  Δάνεια για αγορά ή ανέγερση κατοικίας από κεφάλαια του Ο.Ε.Κ
 3. Άτοκα δάνεια για αποπεράτωση κατοικίας 20ετούς εξόφλησης για παραμεθόριες περιοχές.
 4.  Άτοκα δάνεια για επισκευή κατοικίας.

Ο πρόεδρος του Ο.Ε.Κ κ. Στάμου δεσμεύθηκε στο Βουλευτή κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Κ να ισχύουν οι ευνοϊκοί όροι επιδότησης ενοικίου στους δικαιούχους εργαζομένους του Ν. Σερρών, ως κάτοικοι παραμεθορίου περιοχής και να γίνει τροποποίηση του κανονισμού του Ο.Ε.Κ για τα στεγαστικά προγράμματα.

Ο  Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ. Στάμου, για την απόφασή του να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Κ να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού, όσον αφορά τα στεγαστικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ για το Ν. Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή στο σύνολό του με τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν.

Previous Article

Αποζημιώσεις Αγροτών από καιρικά φαινόμενα

Next Article

Πρόταση για απαλλαγή των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α από την πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και ενίσχυσής τους με το αναλογούν ποσό για το πετρέλαιο κίνησης