Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ευτυχώς φεύγουν… – Δημοσίευμα στην Εφημερίδα ”Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”

Ευτυχώς φεύγουν !

    Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια από τους στόχους των προϋπολογισμών που κατέθεσε η κυβέρνηση Σημίτη εκείνοι που επιτυγχάνονταν και με το παραπάνω ήταν αυτοί που είχαν να κάνουν με την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Οι υπόλοιποι στόχοι μονίμως έπεφταν έξω, αφού και οι δαπάνες λόγω της σπάταλης πολιτικής στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ξέφευγαν πάντοτε, αλλά και το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα συνεχώς διευρ­ύνονταν.

    Άλλωστε, έως τώρα μια διαφορετική εικόνα της εθνικής οικονομίας παρουσιαζόταν στους ετήσιους προϋπολογισμούς και μια αντιδιαμετρικώς αντίθετη πραγματικότητα βίωνε ο πολίτης στην καθημερινότητα του. Το μόνο παρήγορο είναι ότι πρόκειται για τον τελευταίο αναξιόπιστο Προϋ­πολογισμό, αφού το ΠΑΣΟΚ σε λί­γους μήνες θα βρεθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να κρύψει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας,  την οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα. Η ανεπάρκεια κράτους και κυβέρνησης απεικονίζεται σε καίριας σημασίας τομείς, όπως η γεωργία, η Υγεία, η Παιδεία, η δημόσια διοίκηση.

    Η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός τομέας ως αποτέλεσμα της 10ετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνεπάγεται τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης του τομέα, αποτυπώνεται και σε συγκεκριμένους δείκτες.

    Ειδικά φέτος, που είναι η χειρότερη χρόνια των τελευταίων δέκα ετών από πλευράς ζημιών στα βαμβάκια, τα τεύτλα και το ρύζι, έγκαιρα και πολλές φορές σας προειδοποιήσαμε εδώ στη Βουλή ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι αγρότες.

    Χρειάζεται λοιπόν μια νέα αγροτική πολιτική από μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, με πιστώσεις και κίνητρα στους νέους αγρότες για επενδύσεις, με μείωση του κόστους παραγωγής, με πλήρη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων που προσφέρονται από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στή­ριξης για μια σύγχρονη και ανταγωνιστική παραγωγ­ή, ώστε να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και να δυναμώσουμε την Περιφέρεια.

    Το πιο επώδυνο όμως κοινωνικό πρόβλημα και ο μεγαλύτερος εφιάλτης των νέων ανθρώπων σήμερα είναι η ανεργία, από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν τμήματα του πληθυσμού στο κοινωνικό περιθώριο και τη φτώχεια.

     Στον Νομό Σερρών η καταγεγραμμένη ανεργία έχει ξεπεράσει το 15% και εάν συνυπολογίσουμε τη μη καταγεγραμμένη και λανθάνουσα ανεργία, τότε το πρόβλημα παίρνει ακόμη πιο τραγικές διαστά­σεις.

    Η χώρα μας είναι πρώτη στην ανεργία των νέων, ενώ κατέχει πολύ υψηλή θέση και στην ανεργία των γυναικών.

    Δυστυχώς για τον τόπο, η κυβέρνηση Σημίτη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστά­σεων και με τις επιλογές της υποθηκεύει επικίνδυ­να το μέλλον του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

    Η μετάβαση στο νέο κράτος των αυξημένων δυνατοτήτων είναι βασική στρατηγική επιλογή της Νέ­ας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή.

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει