Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ζημιές από ανεμοθύελλα και βροχοπτώσεις σε χωριά των Δήμων Εμμ. Παππά, Βισαλτίας και Σερρών.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Ο κόπος μια χρονιάς χάθηκε».

Ζημιές από ανεμοθύελλα και βροχοπτώσεις σε χωριά των Δήμων Εμμ. Παππά, Βισαλτίας και Σερρών.

Μια δυνατή ανεμοθύελλα με βροχή «ξάπλωσε» τα καλαμπόκια, τα τριφύλλια και άλλες παραγωγές, όσων δεν πρόλαβαν να τα συγκομίσουν, σε μια χρονιά που οι τιμές των προϊόντων ήταν αρκετά καλές.

Η μειωμένη παραγωγή και η ποιοτική υποβάθμιση λόγω υγρασίας από την καταστροφική ανεμοθύελλα και τη βροχόπτωση απαιτεί άμεση παρέμβαση από τον ΕΛΓΑ για τη γρήγορη και δίκαιη εκτίμηση και αποπληρωμή.

Διαδικασίες που όταν καθυστερούν αλλάζουν επί τα χείρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό των αγροτών που τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν.

Επικοινώνησα με τον ΕΛΓΑ που άμεσα ανταποκρίθηκε και ήρθε επί τόπου η υπεύθυνη προϊσταμένη και γεωπόνοι της υπηρεσίας όπου έγινε η πρώτη αυτοψία της υπηρεσίας για τις ζημιές και ενημέρωσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκταση της καταστροφής σε χωριά των δήμων Εμμ. Παππά, Βισαλτίας και Σερρών.

Τις επόμενες ημέρες θα έλθει κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ για να κάνει εκτιμήσεις στις ζημιές των παραγωγών στις προαναφερθείσες περιοχές.

Τον πρώτο λόγο έχει τώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ για τη συντόμευση των διαδικασιών μέχρι το τελικό πόρισμα και την πληρωμή των δικαιούχων.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει