Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

«Η Μαγεία των Χριστουγέννων»

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Η Μαγεία των Χριστουγέννων»

Ήρθαν τα Χριστούγεννα, τα σπίτια όλων οι δρόμοι και τα μαγαζιά έχουν στολιστεί. Οι κουζίνες των σπιτιών, τα ζαχαροπλαστεία και οι ταβέρνες αρχίζουν να μοσχομυρίζουν.

Τα πρόσωπα όλων αλλάζουν, χαλαρώνουν από την πίεση της καθημερινότητας, γίνονται πιο χαμογελαστά και παίρνουν μια γλυκιά μορφή.

Είναι εκείνη η στιγμή που αρχίζεις σιγά σιγά να συνειδητοποιείς ότι το πνεύμα των ημερών, δεν είναι μόνο τα λαμπερά δέντρα με πολύχρωμα λαμπάκια.

Από όλες τις γιορτές , τα Χριστούγεννα, ξυπνούν τις πιο δυνατές και γλυκές αναμνήσεις .

Η γιορτή της Γέννησης του Χριστού , της ειρήνης και της αγάπης , γίνεται ευκαιρία για τη συνάθροιση των οικογενειών και τη σύσφιξη των δεσμών στοργής , που οι φροντίδες , οι χαρές και οι λύπες του κόσμου τείνουν διαρκώς να τους χαλαρώσουν .

Καλεί πίσω ξανά τα παιδιά της οικογένειας , αυτά που έχουν ξεκινήσει και πορεύονται στη ζωή τους το καθένα ξεχωριστά , να μαζευτούν για ακόμη μία φορά γύρω από τη γονική εστία , εκεί όπου ξαναζωντανεύουν τα συναισθήματα , και να γίνουν και πάλι παιδιά γεμάτα αγάπη μέσα στις τρυφερές μνήμες της παιδικής τους ηλικίας .

Οι σκέψεις μας είναι πιο συγκεντρωμένες , τα φιλικά συναισθήματα αφυπνίζονται , νιώθουμε να μας θέλγει πιο έντονα η συντροφιά των άλλων και ερχόμαστε πιο κοντά , αφού εξαρτιόμαστε ο ένας από τον άλλον για την αναψυχή μας .

Η μία καρδιά αποζητά την άλλη.

Αντλούμε χαρά από τα αστείρευτα πηγάδια της αγάπης και της καλοσύνης που βρίσκονται στα σιωπηλά βάθη της ψυχής μας και όταν καταφεύγουμε σε αυτά, μας προσφέρουν την αγνή απόλαυση της σπιτικής γαλήνης .

Πολλές από τις διασκεδάσεις και τα έθιμα των Χριστουγέννων έχουν εξαφανιστεί εντελώς .

Υπάρχει περισσότερο διασκέδαση , αλλά λιγότερη ευχαρίστηση .

Η κοινωνία είναι περισσότερο ενημερωμένη και εκλεπτυσμένη , έχει όμως χάσει πολλές από τις έντονες τοπικές ιδιαιτερότητες , τα οικεία αισθήματα , τις απλές χαρές δίπλα στη φωτιά .

Τα παραδοσιακά έθιμα του παλιού καλού καιρού , με τα κάλαντα να ακούγονται σε κάθε γωνιά του χωριού με το λάλημα του πετεινού , με παιδιά που γύριζαν από σπίτι σε σπίτι , έχουν ξεθωριάσει .

Απογυμνωμένα ωστόσο , σήμερα από τα παλιά εορταστικά μεγαλεία , τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να είναι μία γιορτή χαρούμενης αναστάτωσης και προσμονής .

Πρόκειται στα αλήθεια για την περίοδο των αναγεννημένων συναισθημάτων , την περίοδο που δεν ανάβει μόνο τη φωτιά της φιλοξενίας στο σαλόνι αλλά και την πρόσχαρη φωτιά της αγάπης στην καρδιά .

Όμως τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς το ορόσημο ενός ακόμα έτους που μας παρακινεί σε σκέψεις αυτοκριτικής .

Στη ζωή του ο άνθρωπος πρέπει να κάνει τον εαυτό του καλύτερο και τον διπλανό του ευτυχισμένο .

Και δίνεται η ευκαιρία αυτή με την γιορτή των Χριστουγέννων .

Τέλος , αυτά τα Χριστούγεννα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο μας δέντρο ας συναισθανθούμε τον πόνο των συνανθρώπων μας για την απώλεια των προσφιλών τους προσώπων που έφυγαν τόσο άδικα , χωρίς να τους «πρέπει» αυτό το τέλος στη ζωή τους .

Σας εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία σωματική και ψυχική , μία δημιουργική και ειρηνική νέα χρονιά για την πατρίδα μας , αγάπη και ελπίδα που φέρνει η γέννηση του Χριστού μας !

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει