Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Η φρίκη ενός παράλογου πολέμου.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

«Η φρίκη ενός παράλογου πολέμου»

Πότε θα διδαχθεί η ανθρωπότητα από την ιστορία και ιδιαίτερα απ’ αυτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Γιατί τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία δείχνουν πως δε διδαχθήκαν κάποιοι από την αιματηρή περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Όλοι γινόμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης που αιτία της είναι ένας απάνθρωπος πόλεμος .

Η παραφροσύνη σε όλο της το μεγαλείο!

Η αλαζονεία της δύναμης του ισχυρού εναντίον του αδύναμου δια της βίας του πολέμου .

Ένα ακόμη ανθρώπινο δράμα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλης της οικουμένης .

Άνθρωποι όλων των ηλικιών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου χωρίς καν να γνωρίζουν που θα κοιμηθούν το βράδυ και τι θα ξημερώσει αύριο για αυτούς .

Καραβάνια ουκρανών προσφύγων εγκαταλείπουν με δάκρυα στα μάτια την πατρίδα τους , γονείς στρατευμένοι που με πόνο ψυχής αποχαιρετούν με κλάματα τα παιδιά τους χωρίς να ξέρουν αν θα τα ξαναδούν .

Όσοι μένουν , στοιβαγμένοι στα καταφύγια με τις οικογένειες τους , ζουν έναν εφιάλτη . Τραγικές φιγούρες οι μητέρες που απεγνωσμένα προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους . Βλέμματα αθώων μικρών παιδιών που καθρεφτίζουν τα τρομαγμένα και απελπισμένα συναισθήματα τους ….

Οι οικονομικές κυρώσεις δυστυχώς δεν φτάνουν μόνο για να σταματήσουν τον πόλεμο .

Δε μπορούν να προστατέψουν τους αμάχους και τα παιδιά της Ουκρανίας που είναι παιδιά όλου του κόσμου

Όλοι συγκλονισμένοι καταδικάζουμε απερίφραστα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία παραβιάζει την εδαφική ακεραιτότητα και την κυριαρχία της χώρας αυτής .

Οι παρεπόμενες συνέπειες αυτής της εισβολής είναι ήδη ορατές σε όλο τον κόσμο .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη οφείλουν να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό της χώρας αυτής ακόμη πιο ουσιαστικά για να σταματήσει αυτό το αιματοκύλισμα

Είμαστε δίπλα στους Έλληνες ομογενείς στην Μαριούπολη και στις άλλες κοινότητες της Ουκρανίας , και η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να μεριμνήσει και να βοηθήσει όσους επιθυμούν τη μετάβαση τους στην Ελλάδα και ότι άλλο χρειαστούν τις κρίσιμες αυτές ώρες .

Ο Ελληνικός Λαός που έζησε στο πετσί του την προσφυγιά είναι αλληλέγγυος με κάθε είδους υποστήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες αλλά και σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα για να ζήσουν ελεύθεροι .

Η πεποίθηση πως «είσαι ισχυρός» και να «αψηφάς» όλο τον κόσμο θυμίζει τον μεγάλο συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ που είπε : « Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους . Μετά από το πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά από το δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά από τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις».

Κι ο κόσμος και η ανθρωπότητα έχουν πολλά και σπουδαία ακόμα να κάνουν. Η υγεία και η ειρήνη είναι τα υπέρτατα αγαθά για να τα καταφέρει.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει