Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ : Μετά από πολύμηνη συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μ.Βορίδη δόθηκε λύση για την επαναλειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών στις Σέρρες

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ : Μετά από πολύμηνη συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μ.Βορίδη δόθηκε λύση για την επαναλειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών στις Σέρρες .

Είναι πλέον οριστικό .

Επαναλειτουργεί η Σχολή Κρεοπωλών στις Σέρρες που είχε ιδρυθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 107/2014 με αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , τότε , τον Θεόφιλο Λεονταρίδη και έπαυσε η λειτουργία του το 2015 .
Από την ίδρυση της το 2014 , όπου κρίναμε ότι είναι αναγκαία προς όφελος του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα του Νομού μας , μέχρι τώρα , που είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την επαναλειτουργία της , έγινε ένας αγώνας και μία προσπάθεια τόσο κοινοβουλευτικά όσο και με συναντήσεις μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό για να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα .
Η ίδρυση της σχολής κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου αριθμού των υποψηφίων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων και της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη Σχολή της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό, μειώναμε σημαντικά τον χρόνο αναμονής των ενδιαφερομένων, ο οποίος ήταν -και είναι- μεγάλος -πάνω από δύο χρόνια- δεδομένης της αυξημένης ζήτησης για το επάγγελμα του κρεοπώλη. Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την ύπαιθρο χώρα που καθημερινά ο πληθυσμός της συρρικνώνεται λόγω φυγής στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως τις παραμεθόριες περιοχές προς όφελος του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, εφαρμόζοντας πολιτικές αποκέντρωσης.
Στην τελευταία μου συνάντηση σήμερα στις 2 Ιουλίου 2020 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη στο Υπουργείο , οργανώσαμε τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής Κρεοπωλών και τις λεπτομέρειες σύμφωνα και με τον νέο νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα .
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη που από την πρώτη στιγμή που του έθεσα το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Κρεοπωλών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση και τελικά έδωσε οριστική λύση .
Το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία μας τόσο με το Υπουργείο όσο και με την κτηνιατρική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Σερρών θα σχεδιασθεί το πρόγραμμα λειτουργίας και το προσωπικό που θα αναλάβει την υλοποίηση του .
Η συζήτηση με τον Υπουργό έκλεισε με την αναφορά μου στα προβλήματα του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα του νομού Σερρών μεταξύ των οποίων η αποπληρωμή της απώλειας παραγωγής λόγου ακαρπίας στα αμύγδαλα το 2017 .

 

01

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει