Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

 

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ .

Επικοινωνία με τον Δασάρχη Νιγρίτας κο Ζήση Ιωάννη , είχε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης , μετά από πολλά αιτήματα των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου για να τους δοθεί η άδεια για καυσοξύλευση λόγω της ανάγκης τους για θέρμανση στα σπίτια τους ( παρατεταμένος χειμώνας , ακρίβεια τις ενέργειας ) την περίοδο αυτή .

Ως γνωστόν είχε δοθεί πέρυσι , μόνο τον Οκτώβριο , η δυνατότητα για καυσοξύλευση και οι ανάγκες των νοικοκυριών δεν καλύφθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών .

Ο Δασάρχης Νιγρίτας κατανοώντας τις ανάγκες των κατοίκων με νέα ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους των παραδασόβιων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων από 17-3-22 έως 21-3-22 επιτρέποντας την υλοτομία πουρναριού και γαύρου έως 5 χωρικά κυβικά μέτρα .

Οι περιοχές που επιτρέπεται η καυσοξύλευση τις καθορισμένες ημερομηνίες και σε ορισμένες περιοχές είναι : Δήμος Βισαλτίας

Δασικό Σύμπλεγμα Κερδυλλίου όρους

Κοινότητες : Θερμά , Χουμνικό , Λαγκάδι , Δάφνη , Ορέσκεια , Καστανοχώρι, Αηδονοχώρι ,Ευκαρπία , Ζερβοχώρι , Λευκότοπος , Σιτοχώρι , Αγιος Δημήτριος .

Δασικό Σύμπλεγμα Βερτίσκου Ορους :

Κοινότητες : Νιγρίτα , Τερπνή , Νικόκλεια , Τριανταφυλλιά , Άμπελοι , Βέργη

Δήμος Αμφίπολης :

Κοινότητες : Νέα Κερδύλλια , Παλαιοκώμη , Μεσολλακιά , Αμφίπολη .

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δασάρχη Νιγρίτας κο Ζήση Ιωάννη , που έσκυψε άμεσα πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, λόγω των ειδικών συνθηκών δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία σε μία τόσο δύσκολη χρονική στιγμή.

 

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει