Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Ισότιμη Αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας

Υστερεί η χώρα μας συγκριτικά με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά το «ισότιμο» της αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία.

Βασικός υπαίτιος, η ανεπάρκεια των κρατικών υποδομών (προγράμματα εκπαίδευσης, απασχόλησης, κοινωνικές υπηρεσίες, κ.λ.π.), που εμποδίζουν τους πολίτες με αναπηρία να έχουν φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή.

Μπορούν να σπουδάσουν ευκολότερα αυτό που επιθυμούν σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, ωστόσο, τόσο οι ίδιοι όσο και η κοινή γνώμη, πιστεύουν ότι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να προσληφθούν σε μια εργασία.

Όπως προκύπτει από έρευνα τέσσερις στους δέκα ερωτώμενους (ανάπηροι, συγγενείς τους, κοινή γνώμη), εκφράζουν την άποψη ότι οι πολίτες με αναπηρία ζουν σήμερα στο περιθώριο.

Όσον αφορά την πολυδιαφημισμένη προσβασιμότητα, η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10 ερωτηθέντες) εκτιμά ότι οι επιχειρηθείσες βελτιώσεις των τελευταίων ετών είναι μεμονωμένες ελάχιστες ή και ανεπαρκείς.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Ποιες είναι οι δράσεις όσον αφορά τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να μην υπάρχει «έλλειμμα ευκαιριών» αλλά προσδοκία βελτίωσης και πολιτικοί στόχοι με δέσμευση πόρων για την πραγμάτωση τους.

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει