Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Κέντρο Ημέρας για Άνοια θα αποκτήσουν οι Σέρρες.

Λεονταρίδης Θεόφιλος
τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών
Βουλευτής Ν.Σερρών

Κέντρο Ημέρας για Άνοια θα αποκτήσουν οι Σέρρες.

Δρομολογείται η Δημιουργία Κέντρου Ημέρας για Άνοια στις Σέρρες

Μετά από συνεργασία του Θεόφιλου Λεονταρίδη με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλο , θα συμπεριληφθούν οι Σέρρες για την ανάπτυξη Κέντρου Ημέρας για την Άνοια.

Σε παλαιότερη επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο για το ζήτημα, έλαβε την διαβεβαίωση πως οι Σέρρες θα συμπεριληφθούν στην επιλογή και θα γίνει πράξη το Κέντρο Ημέρας ώστε να έχουν την απαιτούμενη στήριξη οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Ο Θ. Λεονταρίδης, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία , με την Πρόεδρο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών , κυρία Ελένη Νομίδου, την ενημέρωνε συνεχώς με τελευταία επικονωνία και για την θετική αυτή εξέλιξη.

Προηγήθηκε, η από 17.11.23 αναφορά μου στη Βουλή με αριθμό πρωτ. 633/22.11.23, προς το Υπουργείο Υγείας και ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνεργασία μου με τον υφυπουργό για το εν λόγω θέμα όπου ζήτησα να συμπεριληφθούν και οι Σέρρες στην επικείμενη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, υιοθετώντας ουσιαστικά την σχετική επιστολή του Συλλόγου Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών.

Ο αρμόδιος για την ψυχική υγεία Υφυπουργός κ. Βαρτζόπουλος, ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αυτό αίτημα, προχώρησε χθες στην έκδοση σχετικής προκήρυξης διαγωνισμού νέας δομής για τις Σέρρες, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει