Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Καθυστέρηση στην Υλοποίηση των Μέτρων για τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Αγρότες

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ κ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗθέμα: “Καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων για τα σχέδια βελτίωσης και τους νέους αγρότες”

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους αγρότες όλης της χώρας από την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση των νέων δράσεων για τα σχέδια βελτίωσης και τους νέους αγρότες.
Το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες λειτούργησε έως και τα τέλη του 1999.
Αρκετοί ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των νέων αγροτών προχώρησαν κατά τα τέλη του 1999 στην έκδοση τιμολογίου και στη σύναψη μισθωτηρίων, με σκοπό να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη τους στο πρόγραμμα με την έναρξη λειτουργίας του νέου προγράμματος.
Την άνοιξη του 2000 και πριν τις εκλογές, κλήθηκαν να υποβάλλουν αιτήσεις στους τοπικούς γεωπόνους με τις οποίες εξεδήλωσαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα που θα εφαρμοζόταν.
Επειδή από όλες τις πλευρές και με κάθε ευκαιρία, διατυμπανίζεται η ανάγκη για κίνητρα, (έργα, οικονομική και κοινωνική στήριξη, ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριότητας κ.λ.π.) που θα επιτρέψουν στους κατοίκους της υπαίθρου μας, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές μας, να παραμείνουν στον τόπο τους. να αξιοποιήσουν τη γη τους. και να κρατήσουν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των μέτρων για τα σχέδια βελτίωσης και τους νέους αγρότες;
2. θα υπάρχει ειδική ρύθμιση, μέριμνα για τους ενδιαφερόμενους που με σκοπό να ενταχθούν είχαν προχωρήσει στην έκδοση τιμολογίου το 1999 και που υπέβαλλαν την “προσωρινή” αίτηση την άνοιξη του 2000;
3. Πότε θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου προγράμματος;

 
 
Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει