Θεόφιλος Λεονταρίδης | τ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών | Βουλευτής Σερρών
2321 054640
Γραφείο Τύπου

Καθυστερήσεις στην παράδοση της νέας Πτέρυγας του 401 ΓΣΝΑ

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.   
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας 
 
 

Αθήνα, 09 Ιουνίου 2010

 
 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: ‘’ Καθυστερήσεις στην παράδοση της νέας Πτέρυγας του 401 ΓΣΝΑ ‘’

 Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η έναρξη λειτουργίας της νέας Πτέρυγας του 401 ΓΣΝΑ, παρότι η κατασκευή της έχει ολοκληρωθεί από τον  Σεπτέμβριο του 2009, δεν διαφαίνεται για το προσεχές μέλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού των Ε.Δ., των αποστράτων και των οικογενειών τους. Σημειώνεται ότι η νέα Πτέρυγα είχε προβλεφθεί να περιλαμβάνει 14 αίθουσες χειρουργείων, 26 κλινικές γενικής ΜΕΘ, 6 κλινικές ΜΕΘ καρδιολογικής, κεντρική αποστείρωση, τμήμα επειγόντων, κλπ.

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες,  η νέα Πτέρυγα στερείται εξοπλισμού, παρότι έχουν δεσμευτεί ήδη από το 2007, 9.000.000 ευρώ για την προμήθεια του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Επειδή ακόμη δεν έχει γίνει η σύνδεση της νέας Πτέρυγας με τον κυρίως κορμό του νοσοκομείου;

Επειδή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επιπλέον προσωπικό  που θα χρειαστεί για τη λειτουργία της νέας Πτέρυγας ανέρχεται σε περίπου 150 άτομα και δεν έχει προβλεφθεί στον προγραμματισμό μεταθέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού.

Επειδή η λειτουργία της νέας αυτής Πτέρυγας είναι πολύ σημαντική για την γενικότερη αναβάθμιση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και θα βελτιώσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο 401 ΓΣΝΑ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του έργου και πότε προβλέπεται η σύνδεσή του με το κυρίως Νοσοκομείο;
  2. Πότε προβλέπεται η εγκατάσταση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού;
  3. Εάν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας Πτέρυγας;
  4. Ποια είναι η εκτίμησή του για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της τόσο σημαντικής για το προσωπικό, νέας υγειονομικής μονάδας;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Θεόφιλος Λεονταρίδης

Επικοινώνησε με τον Θεόφιλο?

η γνώμη σας μετράει